Μπάρμπεκιου Country Style Παϊδάκια στο φούρνο

Αντί να μαγειρεύονται για ώρες στη σχάρα ή στο καπνιστή, αυτά τα χοιρινά παϊδάκια χωριάτικα χωρίς κόκαλα ψήνονται στο φούρνο με τρυφερή, ζουμερή τελειότητα! Με ένα πικάντικο τρίψιμο και την αγαπημένη σας από το κατάστημα ή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου , αυτά τα παϊδάκια είναι απαραίτητο για το επόμενο πάρτι σας.

Η χρήση του φούρνου αντί για τη σχάρα ή ένα καπνιστή σημαίνει επίσης ότι αυτά τα ζουμερά παϊδάκια είναι έτοιμα σε μόλις μιάμιση ώρα περίπου. 

Είναι ένα απλό, εύκολο να προετοιμαστεί γεύμα που είναι ως επί το πλείστον μακριά, ώστε να μπορείτε να αφήσετε το φούρνο να κάνει τη δουλειά και να αφιερώσετε τον υπόλοιπο χρόνο συναρμολογώντας τις πλευρές ή κάνοντας άλλα πράγματα στο σπίτι.

Τι ακριβώς είναι τα χοιρινά παϊδάκια Country-Style;

Αυτό το φθηνό  κομμάτι χοιρινού κρέατος  δεν είναι αληθινό παϊδάκι. Αντ ‘αυτού, τα χοιρινά παϊδάκια εξοχικού τύπου κόβονται είτε από το άκρο της λεπίδας της οσφυϊκής χώρας κοντά στον ώμο είτε από τον ίδιο τον ώμο.

Αυτά τα παϊδάκια είναι χοντρά κομμάτια που έχουν καλό μαρμάρισμα και περισσότερο κρέας από τα πραγματικά παϊδάκια, επομένως μοιάζουν περισσότερο με  χοιρινή μπριζόλα . Ενώ μερικοί κρεοπώλες τα αφήνουν σε μορφή σχάρα και δεν τα κόβουν μέχρι τέρμα, είναι πιο συνηθισμένο να βρίσκουμε χοιρινά παϊδάκια εξοχικού τύπου που κόβονται σε μεμονωμένα κομμάτια.

Αυτή η συνταγή είναι για παϊδάκια χωρίς κόκαλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παϊδάκια σε στυλ κάντρι (που περιέχουν το κόκκαλο του ώμου) εάν αυτό βρείτε. Σχεδιάστε να αντικαταστήσετε περίπου 4 κιλά νευρώσεις με κόκαλο με 2 1/2 λίβρες πλευρές χωρίς κόκαλα.

Πώς να καρυκεύσετε χοιρινά παϊδάκια σε εξοχικό στυλ

Για καλύτερη γεύση και υφή, τρίψτε αυτά τα παϊδάκια με αποξηραμένα μπαχαρικά πριν τα μαγειρέψετε και στη συνέχεια αλείψτε τα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τέλος του μαγειρέματος.

Η συνταγή περιλαμβάνει ένα απλό καρύκευμα Cajun , αν και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια έκδοση που αγοράσατε από το κατάστημα. Σημειώστε ότι η συνταγή κάνει περισσότερα καρυκεύματα Cajun από όσα θα χρειαστείτε για τα παϊδάκια.

 Αποθηκεύστε το επιπλέον καρύκευμα σε μια καλά κλεισμένη σακούλα ή βάζο και χρησιμοποιήστε το για να καρυκεύσετε ψάρια, κοτόπουλο , ψητά λαχανικά και άλλα.

Συμβουλές για τα καλύτερα χοιρινά παϊδάκια σε Country-Style

Κλίμακα προς τα πάνω ή προς τα κάτω: Φτιάξτε όσα παϊδάκια χρειάζεστε. Υπολογίστε περίπου δύο παϊδάκια ανά άτομο και απλώς χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερα καρυκεύματα και σάλτσα όσο χρειάζεται για να καλύψετε τα παϊδάκια.

Φτιάξτε ένα ράφι με παϊδάκια: Εάν τα χοιρινά παϊδάκια που αγοράζετε είναι κομμένα σε ξεχωριστά κομμάτια, σηκώστε τα και τοποθετήστε τα κοντά μεταξύ τους για να φτιάξετε μια «σχάρα».

Θα ψηθούν ομοιόμορφα και καλύπτονται ευκολότερα με κρεμμύδια και αλείφονται με σάλτσα. Αν αγοράσετε ένα ολόκληρο κομμάτι κρέας, κόψτε το σε «παϊδάκια» μετά το μαγείρεμα.

Αλατοπιπερώστε καλά: Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε καρύκευμα Cajun που έχετε αγοράσει από το κατάστημα και είναι χωρίς αλάτι, πασπαλίστε τα παϊδάκια ελαφρά με αλάτι kosher και προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού για επιπλέον γεύση.

Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο για να στρώσετε το ταψί και να καλύψετε τα παϊδάκια: Η επένδυση του ταψιού κάνει το καθάρισμα γρήγορο και εύκολο, ενώ το κάλυμμα των παϊδάκια δεν τα αφήνει να στεγνώσουν στο φούρνο. Θα αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο για να τελειώσετε το ψήσιμο.

Περιμένετε να τα σάλτσα: Λόγω της περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη, η σάλτσα μπάρμπεκιου μπορεί να καεί εύκολα. Περιμένετε να το προσθέσετε μέχρι το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

Τελειώστε με ψήσιμο: Λίγα λεπτά κάτω από το ψητό δίνει στα παϊδάκια ένα τραγανό πάνω μέρος παρόμοιο με αυτό που θα λάβατε από το ψήσιμο στη σχάρα.

Τι να σερβίρετε με χοιρινά παϊδάκια σε εξοχικό στυλ

Συνδυάστε τα παϊδάκια με κλασική λαχανοσαλάτα , πατατοσαλάτα , φασόλια φούρνου και καλαμποκάλευρο , για ένα πλούσιο γεύμα που θα απολαύσει η οικογένεια και οι φίλοι σας.

“Το να φτιάξω αυτά τα παϊδάκια ήταν ένα παιχνιδάκι και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ακολουθώντας τη συνιστώμενη θερμοκρασία και χρόνο φούρνου, βγήκαν τέλεια υγρά και το ιδανικό μου ψήσιμο για χοιρινό.

Είναι ένα υπέροχο γεύμα το βράδυ γιατί χρειάστηκαν 15 λεπτά για να προετοιμαστεί και το αλουμινόχαρτο έγινε καθαρό -Κάντε ένα στιγμιότυπο.” — Colleen GrahamΜια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

Για το καρύκευμα Cajun:

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

Για τα πλευρά:

  • 2 1/2 κιλά χοιρινά παϊδάκια χωριάτικης χωρίς κόκαλα , περίπου 8 παϊδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα Cajun
  • 1 μέτριο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.The Spruce Eats / Victoria Heydt

Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 F. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο. αλείψτε το αλουμινόχαρτο με λάδι ή ψεκάστε με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.The Spruce Eats / Victoria Heydt 

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα υλικά καρυκευμάτων Cajun. Ανακατέψτε καλά.

Περάστε τα παϊδάκια σε ρουστίκ στυλ με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.The Spruce Eats / Victoria Heydt

Τρίψτε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων Cajun σε όλες τις πλευρές των πλευρών. (Κρατήστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων για άλλες χρήσεις.)The Spruce Eats / Victoria Heydt

Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο έτοιμο ταψί και στη συνέχεια προσθέστε φέτες κρεμμυδιού.The Spruce Eats / Victoria Heydt

Σκεπάζουμε με άλλο ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα παϊδάκια.The Spruce Eats / Victoria Heydt

Αφαιρέστε το επάνω κομμάτι αλουμινόχαρτου και αλείψτε τα παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου.The Spruce Eats / Victoria Heydt

Ψήνουμε ακάλυπτα για περίπου 15 λεπτά περισσότερο ή ψήνουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά για πιο τραγανό εξωτερικό. The Spruce Eats / Victoria Heydt

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *