Κλασικό ολλανδικό μωρό

Όταν πρόκειται για εύκολα αλλά εντυπωσιακά πιάτα brunch, τα μωρά από την Ολλανδία είναι δύσκολο να τα νικήσετε. Συνδυάζονται με ελάχιστα υλικά, είναι εύκολο να γίνουν ακόμα κι αν είστε ντροπαλοί και κινείστε αργά, και κάνουν ένα υπέροχα καφέ, φουσκωτό κεντρικό κομμάτι του brunch που μπορεί να είναι γλυκό ή αλμυρό.

Η καταγωγή του ολλανδικού μωρού

Τα μωρά από την Ολλανδία είναι πιθανό να παίρνουν τις γερμανικές τηγανίτες (pfannkuchen) και συνήθως αποδίδονται στο Manca’s Café, ένα εστιατόριο του Σιάτλ που έχει κλείσει εδώ και καιρό τις πόρτες του. Το «ολλανδικό» στα ολλανδικά μωρό πιθανότατα προέρχεται από τη λέξη deutsch , που σημαίνει «γερμανικό».

Όποια και αν είναι η προέλευση, αυτές οι τηγανίτες είναι αξιοσημείωτες για το ρουφηξιά τους που αψηφά τη βαρύτητα. Έχουν μια πολύ ελαφριά, αέρινη υφή χάρη σε ένα κουρκούτι πλούσιο σε αυγά. 

Με αυτόν τον τρόπο, τα ολλανδικά μωρά είναι παρόμοια με τα ποπόβερ ή τις πουτίγκες του Γιορκσάιρ , αλλά τα ολλανδικά μωρά σερβίρονται ως μεγάλη τηγανίτα έναντι μικρών μεμονωμένων ψωμιών.

Πώς να κάνετε το καλύτερο ολλανδικό μωρό

Ενώ τα μωρά από την Ολλανδία είναι εξαιρετικά απλά στην παρασκευή τους, υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές για να πετύχετε την τέλεια ρουφηξιά.

Χτυπήστε ή ανακατέψτε γρήγορα τη ζύμη, αμέσως πριν τη χρησιμοποιήσετε. Το κουρκούτι μπορεί να μείνει για λίγο πριν φτιάξετε τη τηγανίτα, και μπορείτε ακόμη και να το βάλετε στο ψυγείο για μια νύχτα.

 Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κάνετε το κουρκούτι μπροστά, καθώς παίρνετε μια ελαφρώς καλύτερη ρουφηξιά από το κουρκούτι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Είναι δελεαστικό να προσθέσετε ψιλοκομμένο τυρί, λαχανικά ή μούρα απευθείας στο ολλανδικό κουρκούτι για μωρά, αλλά δεν το συνιστώ, καθώς υπονομεύει τη σφολιάτα. 

Πολύ μικρές προσθήκες όπως φρέσκα μυρωδικά ή μαύρο πιπέρι είναι καλό να προστεθούν στο κουρκούτι. Τούτου λεχθέντος, είναι πραγματικά δύσκολο να μπερδέψεις ένα μωρό από την Ολλανδία, οπότε πιθανότατα θα καταλήξεις με κάτι νόστιμο ανεξάρτητα από το τι.

Ζεσταίνετε το τηγάνι! Το να βάλετε το τηγάνι στο φούρνο καθώς προθερμαίνεται σημαίνει ότι το ολλανδικό κουρκούτι μωρού θα αρχίσει να μαγειρεύει και να φουσκώνει μόλις χτυπήσει το τηγάνι, δίνοντάς σας μεγαλύτερη, καλύτερη ρουφηξιά.

Ιαπωνικές τηγανίτες σουφλέ

Είναι ένα ολλανδικό μωρό το ίδιο με την πουτίγκα του Γιορκσάιρ;

Τα ολλανδικά μωρά και οι πουτίγκες του Γιορκσάιρ μοιάζουν πολύ. Οι κύριες διαφορές είναι ότι τα ολλανδικά μωρά σερβίρονται συνήθως γλυκά και οι πουτίγκες του Γιορκσάιρ σχεδόν πάντα σερβίρονται αλμυρές.

Τα ολλανδικά μωρά ψήνονται σε μεγάλο τηγάνι και οι πουτίγκες του Γιορκσάιρ συνήθως ψήνονται σε μεμονωμένες μερίδες. Τέλος, τα μωρά από την Ολλανδία χρησιμοποιούν βούτυρο ως λίπος και οι πουτίγκες του Γιορκσάιρ φτιάχνονται με σταλαγματιές από μοσχαρίσιο κρέας, συνήθως ως συνοδευτικό σε ψητό βοδινού.

Πώς να εξυπηρετήσετε ένα ολλανδικό μωρό

Τα ολλανδικά μωρά χρειάζονται λίγη συνοδεία, αλλά είναι επίσης ένας φανταστικός κενός καμβάς για κάθε είδους περιποιήσεις, γλυκές και αλμυρές. 

Ο κλασικός τρόπος για να σερβίρετε ένα μωρό από την Ολλανδία είναι με ένα γενναιόδωρο ξεσκόνισμα ζάχαρης άχνη και το χυμό ενός λεμονιού από πάνω. Μπορείτε όμως να τα σερβίρετε σαν τηγανίτες, με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο ή την αγαπημένη σας κομπόστα φρούτων.

Λατρεύω ένα αλμυρό ολλανδικό μωρό, γι’ αυτό συχνά προσθέτω σοταρισμένα χόρτα και τηγανητά αυγά . Δείτε τις παραλλαγές της συνταγής παρακάτω για πολλούς τρόπους για να προσαρμόσετε το ολλανδικό μωρό σας.

Συμβουλές για να κάνετε ένα ολλανδικό μωρό

Ζεστάνετε τα αυγά — Για να φέρετε γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετήστε τα απαλά σε ένα ποτήρι και προσθέστε πολύ ζεστό νερό βρύσης για να τα καλύψετε. Αφήστε τα να καθίσουν για 5 με 10 λεπτά. 

Για να φέρετε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, μετρήστε το σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρού (γυάλινο ή πλαστικό) κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε το με πλήρη ισχύ για 20 έως 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθεί, όχι καυτό, στην αφή.

Πώς να σερβίρετε — Για να σερβίρετε το μωρό από την Ολλανδία, μπορείτε να το μοιραστείτε απευθείας από το τηγάνι, αλλά να είστε προσεκτικοί, καθώς το τηγάνι θα είναι πολύ ζεστό. Μπορείτε επίσης να σύρετε το μωρό της Ολλανδίας σε ένα ξύλο κοπής, να το κόψετε στη μέση και να το σερβίρετε σε ζεστά πιάτα.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ — Αντί να χτυπάτε το κουρκούτι σε ένα μπολ, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και να τα ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 15 έως 20 δευτερόλεπτα.

Φτιάξτε μια πιο γλυκιά τηγανίτα — Αυτό το ολλανδικό μωρό δεν περιέχει γλυκαντικό, γεγονός που το καθιστά ευέλικτο, αλλά αν θέλετε μια πιο γλυκιά τηγανίτα, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη στο κουρκούτι.

Η υφή εξαρτάται από εσάς — Για ένα πιο απαλό ολλανδικό μωρό, ψήστε τη τηγανίτα για το μικρότερο χρονικό διάστημα (ένα πιο απαλό μωρό από την Ολλανδία θα καταρρεύσει επίσης πιο γρήγορα).

Για ένα ολλανδικό μωρό με τραγανές άκρες και που θα κρατήσει καλύτερα το σχήμα του, ψήστε τη τηγανίτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

“Το Dutch Baby Pancake είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα για brunch. Γίνονται πολύ εύκολα και απαιτούν ελάχιστα υλικά, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία σε αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ο φούρνος είναι ζεστός, και εσείς” Είμαι έτοιμος! Λατρεύω το πόσο απλή και κλασική είναι αυτή η συνταγή και μπορείτε να τη σερβίρετε με όποια επικάλυψη θέλετε, αλμυρή ή γλυκιά.” — Τάρα Ομίντβαρ

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ( 130 γραμμάρια ) γάλα , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ( 65 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη , για το σερβίρισμα
  • Φέτες λεμονιού , για το σερβίρισμα

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 425 F με ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο 10 ιντσών μέσα.The Spruce Eat / Bahareh Niati

Χτυπάμε μαζί το γάλα, τα αυγά και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.The Spruce Eat / Bahareh Niati

Χτυπάμε μέσα το αλεύρι για να γίνει μια κυρίως λεία ζύμη (μερικοί σβώλοι είναι εντάξει).The Spruce Eat / Bahareh Niati

Προσθέστε το βούτυρο στο ζεστό τηγάνι και ανακατέψτε το βούτυρο γύρω-γύρω για να καλυφθεί ο πάτος και τα μισά μέχρι τις πλευρές του τηγανιού.The Spruce Eat / Bahareh Niati

Ρίχνουμε τη ζύμη στο τηγάνι και γυρνάμε αμέσως το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η τηγανίτα και να ροδίσει βαθύ.The Spruce Eat / Bahareh Niati

Σερβίρετε τη τηγανίτα ζεστή, πασπαλισμένη άφθονα με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού για γεύση.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *