Τι είναι τα Konjac Noodles; (+ Πώς να τα χρησιμοποιήσετε)

Τα τελευταία χρόνια, τα noodles Konjac έχουν κερδίσει δημοτικότητα ως εναλλακτική λύση με χαμηλούς υδατάνθρακες και λίγες θερμίδες στα παραδοσιακά ζυμαρικά. 

Γνωστά και ως noodles shirataki, αυτά τα ημιδιαφανή noodles παρασκευάζονται από τη ρίζα του ασιατικού φυτού konjac yam.

Τα νουντλς Konjac έχουν μοναδική υφή και είναι κάπως λαστιχωτά.

Συχνά χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη, χαμηλή σε θερμίδες στα παραδοσιακά ζυμαρικά με βάση το σιτάρι. Οι άνθρωποι σε δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ορκίζονται σε αυτές!

Τι είναι τα Konjac Noodles;

Τα Konjac noodles, γνωστά και ως noodles shirataki, είναι ημιδιαφανή και ζελατινώδη noodles που παρασκευάζονται από το konjac yam.

Είναι χαμηλά σε θερμίδες και χωρίς γλουτένη, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή για όσους ακολουθούν συγκεκριμένες δίαιτες. Τα noodles Konjac έχουν μοναδική υφή. Είναι λαστιχωτό και ελαφρώς ελαστικό.

Τα noodles είναι φτιαγμένα από τη ρίζα του konjac yam. Μεταποιείται σε μια ουσία που μοιάζει με αλεύρι και στη συνέχεια διαμορφώνεται σε ζυμαρικά.

Χρησιμοποιούνται συνήθως στην ασιατική κουζίνα, ιδιαίτερα σε πιάτα όπως stir-fries , σούπες και ζεστές κατσαρόλες.

Πριν τα μαγειρέψετε, είναι σημαντικό να ξεπλύνετε καλά τα ζυμαρικά και να τα βράσετε για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε φυσική μυρωδιά.

Τι γεύση έχουν τα Konjac Noodles;

Τα noodles Konjac έχουν μια ήπια, ουδέτερη γεύση. Δεν υπερισχύει των άλλων γεύσεων. Έχουν ελαφρώς γήινο τόνο λόγω της φυτικής προέλευσής τους.

Η υφή είναι μοναδική, με μια μαστιχωτή και ζελατινώδη μπουκιά παρόμοια με τα noodles από γυαλί.

Τα noodles Konjac απορροφούν εύκολα τις γεύσεις των σαλτσών και των συστατικών με τα οποία μαγειρεύονται.

Όταν ξεπλένονται και προετοιμάζονται σωστά, δεν έχουν έντονη ή δυσάρεστη γεύση. Το επίκεντρο της συνταγής είναι οι συνοδευτικές γεύσεις και όχι τα ίδια τα noodles.

Konjac Noodles εναντίον Rice Vermicelli Noodles 

Τα νουντλς Konjac και τα noodles με φιδέ από ρύζι είναι και τα δύο δημοφιλείς επιλογές στην ασιατική κουζίνα.

Τα noodles Konjac, φτιαγμένα από το γιαm konjac, έχουν λαστιχωτή και ζελατινώδη υφή. Τα noodles από φιδές ρυζιού έχουν απαλή και ολισθηρή υφή.

Τα νουντλς Konjac είναι χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες, καθιστώντας τα κατάλληλα για δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες ή δίαιτες αδυνατίσματος.

Τα noodles από φιδές ρυζιού παρασκευάζονται από ρυζάλευρο και δεν περιέχουν γλουτένη. Έχουν επίσης μια ήπια γεύση ρυζιού, η οποία συνδυάζεται καλά με διάφορα πιάτα. Τα noodles Konjac έχουν ουδέτερη γεύση και απορροφούν εύκολα τις γεύσεις από σάλτσες και υλικά.

Τα νουντλς Konjac είναι ημιδιαφανή και φαίνονται πιο ζελατινώδη, ενώ τα noodles με φιδέ από ρύζι είναι αδιαφανή.

Και τα δύο noodles μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε stir-fries, σούπες, Spring rolls και άλλα ασιατικά πιάτα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Konjac Noodles

Πιάτα ζυμαρικών χαμηλών υδατανθράκων: Απολαύστε τα σε πιάτα ζυμαρικών όπως σπαγγέτι μπολονέζ ή καρμπονάρα. Δημιουργούν μια επιλογή χαμηλών υδατανθράκων και χωρίς γλουτένη.

Buddha Bowls: Φτιάξτε πολύχρωμα μπολ Βούδα συνδυάζοντας noodles konjac, ψητά ή ωμά λαχανικά, πρωτεΐνη και σάλτσες ή ντρέσινγκ της επιλογής σας.

Κρύες σαλάτες με ζυμαρικά: Ετοιμάστε δροσιστικές κρύες σαλάτες με νουντλς χρησιμοποιώντας νουντλς konjac, φρέσκα βότανα, τραγανά λαχανικά και ένα αφράτο ντρέσινγκ βινεγκρέτ.

Stir-Fries: Ενσωματώστε τα σε πιάτα stir-fry μαζί με τα αγαπημένα σας λαχανικά, πρωτεΐνες και σάλτσες. Απορροφούν καλά τις γεύσεις και παρέχουν μια επιλογή noodle με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Σούπες με ζυμαρικά: Προσθέστε τες σε σούπες με βάση το ζωμό, όπως ramen, pho ή udon για μια πιο ελαφριά και υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά noodles.

Περιτυλίγματα με ζυμαρικά: Χρησιμοποιήστε τα ως γέμιση για περιτυλίγματα μαρουλιού ή περιτυλίγματα σπέργκ ρολό, μαζί με τα λαχανικά και την πρωτεΐνη που επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να τα τηγανίσετε για επιπλέον τραγανό.

Πώς να μαγειρέψετε με Konjac Noodles

Ξεβγάλτε: Ξεπλύνετε καλά τα νουντλς konjac κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υγρό ή οσμή από τη συσκευασία.

Βράζουμε: Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα νουντλς konjac για 2-3 λεπτά. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της υφής.

Στεγνώστε: Στραγγίστε τα βρασμένα noodles konjac και στεγνώστε τα χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας.

Μαγειρέψτε με σάλτσα: Προσθέστε τα νουντλς konjac στο πιάτο που επιθυμείτε, όπως τηγανητές πατάτες, σούπες ή σαλάτες.

Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε: Ρίξτε τα νουντλς konjac με τα υπόλοιπα υλικά σας, φροντίζοντας να έχουν ζεσταθεί.

Σερβίρετε: Σερβίρετε το πιάτο με νουντλς konjac και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, λαχανικά ή πρωτεΐνη της επιλογής σας.

Από που να αγοράσω

Τοπικά ασιατικά παντοπωλεία: Επισκεφθείτε το πλησιέστερο ασιατικό παντοπωλείο. Είναι πιθανό να βρείτε νουντλς konjac στον διάδρομο των νουντλς ή του ειδικού φαγητού.

Διαδικτυακοί λιανοπωλητές: Ελέγξτε δημοφιλείς διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως το Amazon, το Walmart ή ιστότοπους ειδικών τροφίμων. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών νουντλς konjac για παράδοση στο κατώφλι σας.

Καταστήματα υγιεινών τροφών: Ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή αγορές φυσικών τροφίμων μπορεί να φέρουν noodles konjac στα ειδικά τμήματα τους ή χωρίς γλουτένη.

Διεθνείς αγορές: Εξερευνήστε διεθνείς αγορές που καλύπτουν διαφορετικές γαστρονομικές ανάγκες. Συχνά αποθηκεύουν noodles konjac.

Τρόπος αποθήκευσης

Άψητα Noodles Konjac

Κρατήστε τα άψητα νουντλς konjac στην αρχική τους συσκευασία ή μεταφέρετέ τα σε αεροστεγές δοχείο. Φροντίστε να τα αποθηκεύετε σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. 

Ακολουθήστε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία και καταναλώστε τα εκ των προτέρων για την καλύτερη ποιότητα.

Μαγειρεμένα Konjac Noodles

Αφήστε τα μαγειρεμένα noodles konjac να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα noodles σε αεροστεγές δοχείο ή σφραγιζόμενη σακούλα. Τα φυλάμε στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες. 

Μην καταψύχετε τα μαγειρεμένα noodles konjac, καθώς μπορεί να επηρεάσει την υφή τους.

Θυμηθείτε, έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα αποξηραμένα ζυμαρικά. Είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε μέσα σε λίγες μέρες από την αγορά ή την προετοιμασία για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την υφή τους.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *