Σπιτικό βραστήρα καλαμποκιού 5 λεπτών

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε το φρεσκοκομμένο, τραγανό καλαμπόκι από βραστήρα με έναν ψίθυρο ελαφρώς καραμελωμένης επικάλυψης ζάχαρης ως ένα νοσταλγικό σνακ που βιώνεται μόνο σε κρατικές εκθέσεις ή καρναβάλια.

 Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να απολαύσετε το σνακ με φρέσκο ​​βραστήρα καλαμποκιού στο σπίτι. Με μόλις 4 υλικά για ντουλάπια κουζίνας και 5 λεπτά προσπάθειας, το σπιτικό καλαμπόκι βραστήρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη κινηματογραφική βραδιά ή στο μεταμεσονύκτιο σνακ σας . 

Τι είδους τηγάνι να χρησιμοποιήσετε για βραστήρα καλαμποκιού

Αν και τα πράγματα στην έκθεση φτιάχνονται σε τεράστιους βραστήρες, οι εκδόσεις στο σπίτι πρέπει να γίνονται σε μικρότερες παρτίδες για να δώσουν χώρο στο μείγμα καλαμποκιού-ζάχαρης να μετακινηθεί στον πάτο του τηγανιού για να αποφευχθεί το καψάλισμα.

 Μια μεγάλη, στιβαρή κατσαρόλα σούπας με πλάτος περίπου 10 έως 12 ίντσες στη βάση και τουλάχιστον 8 ίντσες ύψος είναι ιδανική. Μην χρησιμοποιείτε βαρύ ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο. Διατηρούν πάρα πολύ θερμότητα και μπορεί να προκαλέσουν καψίματα καλαμποκιού.

Βήματα για την παρασκευή καλαμποκιού από βραστήρα

Ξεκινήστε με καυτό λάδι. Για να το δοκιμάσετε, βάλτε 3 κόκκους ποπ κορν στην κατσαρόλα με το λάδι, σκεπάστε το και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ακούσετε τους πυρήνες να σκάνε, το λάδι είναι έτοιμο. Τα υπόλοιπα γίνονται γρήγορα, οπότε φροντίστε να έχετε τα υπόλοιπα υλικά έτοιμα για να πάνε δίπλα στη σόμπα.

Μόλις προσθέσετε το ποπ κορν και τη ζάχαρη στο τηγάνι, ανακατέψτε, σκεπάστε την κατσαρόλα και περάστε μερικά γάντια φούρνου για να προστατέψετε τα χέρια σας. 

Στη συνέχεια, αρχίστε να στροβιλίζετε και να ανακινείτε την κατσαρόλα ασταμάτητα μέχρι να ακούσετε το σκάσιμο αργό σε 1 έως 2 δευτερόλεπτα μεταξύ των σκασών. 

(Αν περιμένετε πολύ στη φωτιά, θα κάψετε τη ζάχαρη, οπότε μην είστε προσεκτικοί και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά νωρίτερα παρά αργότερα.) 

Αφαιρέστε αμέσως την κατσαρόλα από τον καυστήρα και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει όλο το σκάσιμο. 

Πασπαλίστε το ποπ κορν με αλάτι και αφήστε το να κρυώσει σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ για λίγα λεπτά. Αυτό το βήμα ψύξης θα εξασφαλίσει ότι η ζάχαρη θα κρυώσει σε ένα τραγανό γλάσο.

Μπορεί να υπάρχουν μερικοί μη ξεσκασμένοι πυρήνες στο μπολ. Ψαρέψτε τα έξω και πετάξτε τα αν ανησυχείτε μήπως τα ψαρέψετε. Το καλαμπόκι του βραστήρα είναι καλύτερο όταν τρώγεται αμέσως. Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για μερικές ημέρες, εάν χρειάζεται. 

Μετά από όλη αυτή τη δράση, η κατσαρόλα θα έχει μια λεπτή επικάλυψη από καραμελωμένη ζάχαρη και λάδι μέσα. Απλώς μουλιάστε το σε δροσερό νερό για περίπου 10 λεπτά και το γλάσο θα διαλυθεί και θα διευκολύνει το καθάρισμα.

“Προχωρήστε, ποπ κορν μικροκυμάτων, αυτό το καλαμπόκι βραστήρας είναι εξίσου γρήγορο και ακόμα πιο νόστιμο και δεν έχει πρόσθετα! Το ποπ κορν είναι ο τέλειος συνδυασμός αλμυρού και γλυκού. Χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα 8 λίτρων από ανοξείδωτο χάλυβα, η οποία ήταν εύκολο να καθαριστεί μετά από ένα γρήγορο μούλιασμα. 2 λεπτά ήταν τέλεια στη σόμπα αερίου μου.” — Diana Rattray

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή οποιοδήποτε ουδέτερο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία
  • 1/4 φλιτζάνι ( 50 γραμμάρια ) πυρήνες ποπ κορν
  • 2 κουταλιές της σούπας ( 25 γραμμάρια ) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.The Spruce Eats / Άμπι Μέρσερ

Βάλτε το λάδι και 3 πυρήνες ποπ κορν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας (6 λίτρων), σκεπάστε και βάλτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ακούσετε τους πυρήνες να σκάνε, περίπου 1 λεπτό.The Spruce Eats / Άμπι Μέρσερ

Μόλις ακούσετε τους πυρήνες να σκάνε, προσθέστε τους υπόλοιπους πυρήνες ποπ κορν και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μία ή δύο φορές με μια ξύλινη κουτάλα.The Spruce Eats / Άμπι Μέρσερ

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βάλτε τα γάντια του φούρνου και μαγειρέψτε, στροβιλίζοντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι να μειωθεί το σκάσιμο σε περίπου 2 δευτερόλεπτα μεταξύ τους, περίπου 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

 Σύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να σταθεί, σκεπασμένη, μέχρι να σταματήσει το σκάσιμο, περίπου 5 δευτερόλεπτα.The Spruce Eats / Άμπι Μέρσερ

Πασπαλίζουμε τα ποπ κορν με αλάτι, σκεπάζουμε και ανακινούμε την κατσαρόλα για να ενωθούν όλα ομοιόμορφα. Ρίξτε αμέσως το καλαμπόκι του βραστήρα σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ. Αφήστε το ποπ κορν να κρυώσει για 2 λεπτά, ώστε να ροδίσει πριν το σερβίρετε.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *