Κίτρινη κατσαρόλα κολοκυθιού

Αν είστε από το Νότο —και ειδικά αν έχετε λαχανόκηπο— το καλοκαίρι δεν είναι πλήρες χωρίς πολλές μερίδες βουτυράτης, τυρώδης κίτρινη κατσαρόλα κολοκύθας με τραγανή επικάλυψη με τριμμένη φρυγανιά. 

Αλλά πραγματικά, η καλοκαιρινή κατσαρόλα με σκουός είναι μια αγαπημένη κατσαρόλα όλο το χρόνο και είναι τόσο ευπρόσδεκτη σε ένα γιορτινό τραπέζι όσο και για οικογενειακά γεύματα και ποτλούσια.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε από το Νότο για να λατρέψετε την κίτρινη κατσαρόλα κολοκυθιού, ειδικά μια κατσαρόλα που είναι τόσο εύκολη στην κατασκευή με την κλασική μας εκδοχή. Και καλά νέα αν είστε διασκεδαστικοί: η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα για ένα πιάτο με γυαλιστερό ή ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο—απλώς διπλασιάστε όλα τα υλικά και ψήστε σε ένα μεγαλύτερο πιάτο.

Το καλύτερο σκουός για κατσαρόλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινο κολοκυθάκι με ίσιο λαιμό ή λαιμόκοψη για αυτήν την κατσαρόλα ή να ανταλλάξετε με κολοκυθάκια ή οποιοδήποτε άλλο είδος καλοκαιρινού σκουός . Μπορείτε να το φτιάξετε και με δύο ή περισσότερα είδη κολοκυθιού για πολύχρωμη κατσαρόλα!

Ψάξτε για σκουός που είναι σφιχτό και χωρίς μώλωπες ή μαλακά σημεία. Το καλύτερο σκουός πρέπει να αισθάνεται βαρύ για το μέγεθός του. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε το καλοκαιρινό σκουός για να το χρησιμοποιήσετε για μελλοντικές κατσαρόλες.

Χρειάζεται να ξεφλουδίσετε την κίτρινη σκουός ή να αφαιρέσετε τους σπόρους;

Όπως και τα κολοκυθάκια, έτσι και η κίτρινη κολοκύθα έχει λεπτή φλούδα και γίνεται πολύ τρυφερή όταν ψηθεί, οπότε δεν χρειάζεται να την ξεφλουδίσετε. Δεν χρειάζεται ούτε να αφαιρέσετε τους σπόρους από την κίτρινη κολοκύθα, ούτε να την αλατίσετε πριν το μαγείρεμα. Απλώς πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια πριν τα μαγειρέψετε—είναι τόσο εύκολο!

Συμβουλές για την καλύτερη κατσαρόλα για κίτρινο σκουός

Στραγγίζετε καλά τα κολοκυθάκια: Πριν συναρμολογήσετε την κατσαρόλα, θα σιγοβράσετε για λίγο τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό και μετά θα τα στραγγίσετε. Φροντίστε να το στραγγίσετε πολύ καλά για να μην είναι νερουλή η κατσαρόλα σας.

Προσέξτε το αλάτι: Αυτή η συνταγή απαιτεί να καρυκεύετε το σκουός με αλάτι kosher, το αγαπημένο πολλών σεφ και σπιτικών μαγείρων. Είναι πολύ καλό να χρησιμοποιείτε κανονικό επιτραπέζιο αλάτι, αλλά μειώστε την ποσότητα του αλατιού στο μισό αν το κάνετε.

Επιλέξτε το τυρί σας: Το φρεσκοτριμμένο τυρί Cheddar τείνει να λιώνει ελαφρώς καλύτερα από το προ-τριμμένο τυρί σε συσκευασία, αλλά αυτή η κατσαρόλα θα είναι ακόμα νόστιμη όποια κι αν επιλέξετε.

 Αυτή η κατσαρόλα λειτουργεί καλά με οτιδήποτε, από ήπιο έως εξαιρετικά αιχμηρό τσένταρ, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε όποιο τύπο τσένταρ προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα τυριών, όπως τσένταρ και πιπέρι.

Φτιάξτε μια τραγανή επικάλυψη: Το μυστικό για την τέλεια τραγανή επικάλυψη είναι να προσθέσετε λιωμένο βούτυρο στη φρυγανιά πριν τη βάλετε στην κατσαρόλα.

Τι να σερβίρετε με καλοκαιρινή κατσαρόλα κολοκυθιού

Αυτή η κίτρινη κατσαρόλα κολοκυθιού ταιριάζει πολύ με σχεδόν οποιαδήποτε πρωτεΐνη, ειδικά μπάρμπεκιου κοτόπουλο και χοιρινές μπριζόλες . Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα άλλο λαχανικό όπως τα πράσινα φασόλια ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα θα συμπληρώσει το γεύμα. 

Είναι επίσης υπέροχο ως μέρος ενός χορτοφαγικού δείπνου με άλλα αγαπημένα νότια, όπως μαυρομάτικα και μακαρόνια και τυρί . Και μην ξεχάσετε να το συμπεριλάβετε στις πλευρές σας για την Ημέρα των Ευχαριστιών .

“Αυτή η καλοκαιρινή κατσαρόλα με κολοκυθάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λατρέψετε τα λαχανικά τους σε όσους δεν τρώνε λαχανικά! Είναι πολύ γρήγορο να το χτυπήσετε και μου θύμισε συνοδευτικό mac and cheese. Θα ήταν τέλειο με μια μπριζόλα και ένα πράσινο λαχανικό για καλοκαιρινό δείπνο». — Τρέισι ΓουίλκΜια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 2 μέτρια κίτρινα καλοκαιρινά σκουός (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher , συν περισσότερο για γεύση
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , για γεύση
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Cheddar , χωρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο , μοιρασμένα, συν περισσότερες για την κατσαρόλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη φρέσκια φρυγανιά

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Κόψτε τα κολοκυθάκια και τοποθετήστε τα σε μια μέτρια κατσαρόλα (δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε ή να αφαιρέσετε τους σπόρους). Καλύψτε τα κολοκυθάκια με νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher.

Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σκεπάστε το τηγάνι. συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 με 15 λεπτά.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια. το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και το πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε την κολοκύθα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό και τη ζάχαρη. Προσθέστε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1/2 φλιτζάνι από το τυρί τσένταρ και 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Ανακατέψτε το πολτοποιημένο σκουός στο μείγμα αυγών και μαγιονέζας.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Βουτυρώνουμε μια κατσαρόλα 1 λίτρου ή ένα ταψί. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στην έτοιμη κατσαρόλα.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Γεμίστε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Ρίξτε τη φρυγανιά με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίστε τις πάνω από την κατσαρόλα.The Spruce Eats / Bahareh Niati

Ψήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 40 με 45 λεπτά. Σερβίρετε την κατσαρόλα κολοκυθιού ζεστή.

Παραλλαγές Συνταγών

Προσθέστε μερικά πολύχρωμα λαχανικά: Προσθέστε ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές ή πράσινες πιπεριές με το κρεμμύδι για να προσθέσετε χρώμα αλλά και γεύση.

Καρυκεύστε το: Μπορείτε να καρυκεύσετε αυτήν την κατσαρόλα προσθέτοντας τσίλι σε κύβους, όπως jalapeños, μαζί με το κρεμμύδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή σάλτσα στο μείγμα της κολοκύθας ή να προσθέσετε την κατσαρόλα με τυρί πιπέρι.

Ανακατέψτε την επικάλυψη: Αντί για τριμμένη φρυγανιά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένα βουτυράτα κράκερ όπως το Ritz.

Make-Ahead

Αυτή η κατσαρόλα μπορεί να συναρμολογηθεί μια μέρα πριν και να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Προσθέστε την επικάλυψη τριμμένης φρυγανιάς λίγο πριν το ψήσιμο.

Πώς να αποθηκεύσετε αυτήν την κατσαρόλα

Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο και περάστε για λίγο κάτω από το μπόιλερ για να ξανατραγανιστεί η επικάλυψη.

 Μπορείτε επίσης να καταψύξετε την κατσαρόλα για έως και τρεις μήνες σε αεροστεγές δοχείο ασφαλές για την κατάψυξη. Ζεσταίνουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί και ψήνουμε για λίγο πριν σερβίρουμε.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *