Φορτωμένες θρυμματισμένες πατάτες

Οι γεμάτες θρυμματισμένες πατάτες είναι σίγουρα πιο ευχάριστες στο πλήθος! Με το τυρί τσένταρ, το τυρί κρέμα, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος, οι πατάτες μπορεί να φαίνονται υπερβολικές και λίγο για ένα καθημερινό γεύμα, αλλά είναι τέλειες για γιορτή ή κυριακάτικο δείπνο.  

Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε τις πατάτες για αυτό το πιάτο, κάτι που κάνει την προετοιμασία σχεδόν αβίαστη. Οι βραστές πατάτες συνδυάζονται και πολτοποιούνται ελαφρά με τυρί κρέμα, μισό-μισό και βούτυρο, και στη συνέχεια ψήνονται για λίγο με στρώσεις μπέικον, τυρί τσένταρ και κρεμμύδι. Είναι ένα γευστικά παρακμιακό συνοδευτικό που θα εκτιμήσουν όλοι.

Οι συχνές ερωτήσεις σας για τις γιορτές, απαντήθηκαν

Οι πατάτες είναι επίσης ευέλικτες. Προσθέστε λίγο ψημένο σκόρδο στο μείγμα αν θέλετε ή ανακατέψτε μερικές κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή σχοινόπρασο στις πατάτες. Εάν δεν σερβίρετε πλήθος, μη διστάσετε να μειώσετε τα συστατικά στο μισό.

Σερβίρετε γεμάτες θρυμματισμένες πατάτες με δείπνο με γαλοπούλα ή ψημένο ζαμπόν μαζί με τα αγαπημένα συνοδευτικά όλων των γιορτών . Και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για να τα πάρετε μαζί σας σε ένα δείπνο potluck .

https://www.thespruceeats.com/embed?url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dnu7spaZXoRw&id=mntl-sc-block_1-0-10-iframe&options=e30%3D&docId=5201877

“Οι σπασμένες πατάτες είναι πλούσιες και νόστιμες και σίγουρα θα είναι πιο ευχάριστες στο πλήθος. Το παρακμιακό πιάτο είναι η τέλεια κατσαρόλα με πατάτες για ένα γιορτινό γεύμα ή το κυριακάτικο δείπνο. Οι πατάτες δεν ξεφλουδίζονται, επομένως η προετοιμασία είναι γρήγορη και εύκολη. Είναι αξίζει τον κόπο!» — Diana Rattray

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 1 ξυλάκι ανάλατο βούτυρο (1/2 φλιτζάνι, χωρισμένο)
  • 3 λίβρες πατάτες σκουριάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher , συν περισσότερο για το αλάτισμα του νερού
  • 1 έως 1 1/2 φλιτζάνια μισό και μισό ή κρέμα γάλακτος ανάλογα με το πόσο πλούσιες σας αρέσουν οι πατάτες σας
  • 8 ουγγιές τυρί κρέμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , για γεύση
  • 8 ουγγιές τριμμένο κοφτερό τυρί τσένταρ , περίπου 2 φλιτζάνια
  • 5 λωρίδες ψημένο μπέικον , θρυμματισμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια , κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • Ξινή κρέμα , για επικάλυψη, προαιρετικά

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.
The Spruce / Diana Chistruga

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 350 F. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί 2 1/2 λίτρων με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
The Spruce / Diana Chistruga

Τρίψτε τις πατάτες και κόψτε τις σε κομμάτια 1 1/2 ίντσας, αφήνοντας τη φλούδα.The Spruce / Diana Chistruga

Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέστε αρκετό αλάτι kosher για να κάνετε το νερό να έχει γεύση αλμυρό σαν τη σούπα.
The Spruce / Diana Chistruga

Φέρτε το νερό σε βράση και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό και να τρυπηθεί εύκολα στο κέντρο με ένα μαχαίρι, περίπου 20 λεπτά. Διοχετεύω.
The Spruce / Diana Chistruga

Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο, 1 φλιτζάνι μισό και μισό (ή κρέμα γάλακτος), το τυρί κρέμα, πολύ γενναιόδωρο αλεσμένο μαύρο πιπέρι και το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και μαλακώσει το τυρί κρέμα, σε περίπου 4 λεπτά, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
The Spruce / Diana Chistruga

Ξαναβάζουμε τις μαγειρεμένες πατάτες στην κατσαρόλα με το μείγμα της κρέμας. Θρυμματίστε τις πατάτες στο μείγμα με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να πολτοποιηθούν εν μέρει και να γίνουν πολύ σβώλοι. Θα υπάρχει λίγο υγρό, το οποίο θα απορροφήσει τις πατάτες. Αν είναι στεγνό, προσθέστε κι άλλο μισό. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.

Μεταφέρετε τις μισές θρυμματισμένες πατάτες στο πιάτο σερβιρίσματος και ρίχνετε από πάνω 1/2 από το μπέικον, το κρεμμύδι και το τυρί τσένταρ και λίγο μαύρο πιπέρι.
The Spruce / Diana Chistruga

Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σύρετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν οι πατάτες, περίπου 15 με 20 λεπτά.
The Spruce / Diana Chistruga

Συμπληρώστε με το υπόλοιπο μπέικον και το κρεμμύδι, περισσότερο μαύρο πιπέρι και κούκλες κρέμα γάλακτος εάν χρησιμοποιείτε. Σερβίρισμα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *