Τι στον κόσμο είναι μια «Ορεινή πίτα»;

Οι ορεινές πίτες – επίσης γνωστές ως πίτες για κατασκήνωση, και στη Νότια Αφρική, τζάφλες – είναι μια απλή, προσιτή και νόστιμη απόλαυση στη φωτιά.

 Και είναι πολύ εύκολο να γίνουν: Γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις τοποθετούνται ανάμεσα σε μια φέτα ψωμί, η οποία στη συνέχεια ψήνεται σε φωτιά σε ένα σίδερο πίτας μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να ζεσταθεί η γέμιση. 

Ο Frank Foley, ιδρυτής του The Roving Foley’s , εξηγεί ότι «οι ορεινές πίτες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, όταν τα σίδερα πίτας εφευρέθηκαν από έναν άνθρωπο που ονομαζόταν Charles Champion». Μέχρι που οι ορεινές πίτες αρχίσουν να γίνονται trend στο TikTok .

https://www.thespruceeats.com/embed?url=https%3A%2F%2Fwww.tiktok.com%2F%40staysanddos%2Fvideo%2F7238698128411512106&id=mntl-sc-block_1-0-4-iframe&options=e30%3D&docId=7569787

Για να φτιάξετε μια ορεινή πίτα χρειάζεστε ψωμί, βούτυρο και γέμιση της επιλογής σας. «Βάλτε μια φέτα [βουτυρωμένο] ψωμί σε κάθε πλευρά του σίδερου πίτας και ρίξτε οποιοδήποτε είδος γέμισης πίτας στη μία πλευρά», λέει ο Foley. 

Η γέμιση είναι όπου μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί. «Γεμίστε με την επιλογή σας από τυριά, λαχανικά και αλλαντικά, ή τσιπς marshmallow και σοκολάτα, για ένα s’mores στυλ», λέει η Marlene Croukamp, ​​επικεφαλής μάρκετινγκ στην Kitty Grubs . 

Αφού συναρμολογήσετε τα υλικά σας στο σίδερο πίτας, κλείστε το σίδερο έτσι ώστε να σφίγγεται και η γέμιση εγκλωβίζεται ανάμεσα στις φέτες ψωμιού. Αυτό σας βοηθά να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα, επομένως φροντίστε να είναι ωραίο και άνετο.

 Μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές ομοιόμορφα στη φωτιά σας, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό και η γέμιση να γίνει ωραία και ζεστή. «Σκεφτείτε το σαν μια ζεστή τσέπη, πίτα με φωτιά ή μια πρέσα πανίνι δίπλα στο τζάκι», λέει ο Foley.

Ποιες είναι οι καλύτερες γεμίσεις για ορεινή πίτα;

Ενώ η ορεινή πίτα s’mores είναι κλασική, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να σκεφτείτε έξω από το κουτί, με παραλλαγές όπως ζαμπόν και τυρί, αυγά και μπέικον, πίτσα και PB&J—ο ουρανός είναι το όριο, οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Γλυκές ορεινές πίτες

Για τη μηλόπιτα , κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και χρησιμοποιήστε βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη για γέμιση. Αλλάξτε το κανονικό ψωμί με κανέλα για να του δώσετε λίγη επιπλέον γεύση, προτείνει ο Foley. 

Για την ορεινή πίτα s’mores , χρησιμοποιήστε κλασικά, όπως marshmallows, κομματάκια σοκολάτας και θρυμματισμένα κράκερ Graham. 

Ή, δοκιμάστε να πάρετε το PB&J , λέει ο Croukamp, ​​με φυστικοβούτυρο, μπανάνες σε φέτες και κανέλα. Για να απολαύσετε πραγματικά, προσθέστε σαντιγί, παγωτό και τσιπς σοκολάτας, σημειώνει ο Croukamp.

Αλμυρές ορεινές πίτες

Για μια αλμυρή πίτα, πάρτε λίγο κορν ή ψητό μοσχάρι που θα μοιάζει με σάντουιτς με cheesesteak Reuben ή Philly . Για το πρώτο, γεμίστε με ψωμί σίκαλης, κορν-μπέφ, ξινολάχανο, ελβετικό τυρί και χίλια ντρέσινγκ νησιών. και για το τελευταίο, γεμίστε με λεπτό ψητό μοσχάρι, τυρί, πιπεριές και κρεμμύδια, προτείνει ο Foley. 

Μπορείτε να φτιάξετε μια ορεινή πίτα πρωινού συνδυάζοντας ομελέτα, μπέικον (ανταλλάξτε το μπέικον με λουκάνικο ή μπέικον γαλοπούλας, αν θέλετε) και τυρί. 

Στον Croukamp αρέσει να φτιάχνει πίτσα για ορεινές πίτες συνδυάζοντας σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, πεπερόνι και λωρίδες πιπεριάς. 

Εξαιρετική είναι και μια ορεινή πίτα μπάρμπεκιου , την οποία μπορείτε να φτιάξετε γεμίζοντας το ψωμί με χοιρινό κρέας, σάλτσα μπάρμπεκιου και κοφτερό τυρί τσένταρ. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα ωραία επιλογή το καλοκαίρι για potlucks και μπάρμπεκιου.

Τι είναι αυτό το «ειδικό εργαλείο» που απαιτείται για να φτιάξετε ορεινές πίτες;

Για να μαγειρέψετε μια ορεινή πίτα, χρειάζεστε ένα σίδερο πίτας . «Το ίδιο το σίδερο είναι πάντα κατασκευασμένο από μέταλλο, χυτοσίδηρο ή αλουμίνιο και οι λαβές είναι μεταλλικές και μακριές και συχνά έχουν ξύλινα ή πλαστικά άκρα για ασφαλή χειρισμό», λέει ο Croukamp. 

Επιπλέον, ανάλογα με την περιοχή, το σχήμα μπορεί να διαφέρει, από όπου είναι τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό. Το σίδερο πίτας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί μια μηχανή πρέσας σάντουιτς – ζεσταίνει και φρυγανίζει τις φέτες ψωμιού και τις γεμίσεις για ορεινές πίτες. 

Ο Croukamp προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό σίδερο πίτας από ανοξείδωτο ατσάλι , το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο σπίτι στην κουζίνα και ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Αν μαγειρεύετε για μεγάλη παρέα ή αν διασκεδάζετε πολύ, σκεφτείτε ένα σετ από σίδερο πίτας, όπως αυτό το σετ τεσσάρων από χυτοσίδηρο , το οποίο προτείνει ο Croukamp.

 (Χρειάζονται ένας ή δύο μήνες για να φτάσετε, γι’ αυτό αγοράστε εκ των προτέρων ή ψάξτε αλλού στο διαδίκτυο για σετ που είναι διαθέσιμα από άλλους λιανοπωλητές με ταχύτερη άφιξη.) Στη συνέχεια, όλοι μπορούν να μαγειρέψουν αριστουργήματα ορεινής πίτας ταυτόχρονα και όλοι μαζί.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *