Σχέδια δείπνου: Roast Beef

Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα καλό κυριακάτικο ψητό . Το Σαββατοκύριακο είναι η τέλεια στιγμή για να μαγειρέψετε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας με τα πλάγια, και είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να κάνετε κάποια προετοιμασία γευμάτων.

 Προσθέστε μόνο λίγα λεπτά στον χρόνο σας στην κουζίνα το Σαββατοκύριακο και εξοικονομήστε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα έχετε τρία πολύ διαφορετικά γεύματα χρησιμοποιώντας μόνο ένα ψητό.

Σχέδιο παιχνιδιού

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα 45 λεπτά

Φτιάξτε ένα μεγάλο ψητό μοσχάρι (5 κιλά) και σερβίρετε ζεστό με συνοδευτικά την ημέρα της προετοιμασίας. Κρατήστε τα σταλάγματα και αποθηκεύστε τα σε ένα δοχείο. Αφήνουμε το κρέας που περίσσεψε να κρυώσει.

Χωρίστε το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας σε δύο μερίδες, βάζοντας τα δύο τρίτα σε ένα δοχείο με μία ετικέτα για να φτιάξετε σάντουιτς και το υπόλοιπο τρίτο σε ένα δοχείο για νουντλς.

Αν έχετε χρόνο, ετοιμάστε και ψιλοκόψτε τα λαχανικά για το stir fry.

Προετοιμασία ψητού οσφυϊκού με τα πλαϊνά ημέρας

Ψήστε ένα μεγάλο ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα από βότανα και σερβίρετέ το την ημέρα της προετοιμασίας με κρεμώδες σπανάκι και γλασέ baby καρότα για ένα νόστιμο δείπνο. Ετοιμάζετε τα συνοδευτικά στη σόμπα όσο το ψητό ψήνεται στο φούρνο. Παραλείψτε τη σάλτσα – το ψητό είναι αρκετά υγρό και γευστικό χωρίς αυτό, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σταγόνες για το επόμενο γεύμα.

Πάρτε το δείπνο στο τραπέζι

Το ψητό μπορεί επίσης να γίνει στο Instant Pot ή σε slow cooker .

Μαγειρέψτε το βόειο κρέας σε μέτριο-σπάνιο ή μέτριο το πολύ αφού θα ψηθεί ξανά σε αυτές τις άλλες συνταγές.

Κρατήστε τις σταγόνες από το ψητό μοσχαρίσιο κρέας σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για να τις χρησιμοποιήσετε για γαλλικό ντιπ « au jus » την επόμενη μέρα.

Βραδιά γαλλικού σάντουιτς

Πιάστε το δοχείο που κρατά τα δύο τρίτα του ψητού βοείου κρέατος που περίσσεψε και κόψτε το σε λεπτές φέτες πάνω στο σιτάρι. Ζεστάνετε τις δεσμευμένες σταγόνες από το χθεσινό ψητό μαζί με ζωμό βοείου κρέατος και μια δόση σάλτσας σόγιας και σάλτσας Worchestershire ενώ φρυγανίζετε το ψωμί σε βούτυρο σκόρδου. Σερβίρετε αυτά τα γαλλικά σάντουιτς με μια πράσινη σαλάτα .

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *