Συνταγή με γεμιστές πιπεριές

Αυτή η συνταγή με γεμιστές πιπεριές είναι ένα κλασικό πιάτο comfort food που παρασκευάζεται με ρύζι, μοσχαρίσιο κιμά , μερικά αλμυρά καρυκεύματα και από πάνω σάλτσα ντομάτας.

Μεγαλώνοντας, οι γεμιστές πιπεριές ήταν ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα. Τώρα που ενηλικιώθηκα, είναι μια από τις συνταγές μου κάθε φορά που χρειάζομαι κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο!

Όχι μόνο οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα νοσταλγικό γεύμα, αλλά είναι και από την πιο εντυπωσιακή πλευρά!

Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι κατάλληλο για έναν βασιλιά δεν σημαίνει ότι απαιτεί έναν κορυφαίο σεφ για να το φτιάξει. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά απίστευτα εύκολη!

Πώς να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές

Το πρώτο βήμα σε αυτή τη συνταγή είναι να μαγειρέψετε το ρύζι. Προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ρύζι με μακριά κόκκους και ένα φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Θα ξέρετε ότι έχει γίνει μόλις το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό.

Ακολουθεί το βοδινό κρέας. Σοτάρετε 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στραγγίστε το υπερβολικό υγρό. Αφήνω στην άκρη.

Τώρα είναι η ώρα να ετοιμάσουμε τις πιπεριές. Κόψτε τις κορυφές και αφαιρέστε τις μεμβράνες και τους σπόρους. Τα τοποθετούμε σε ταψί, με τις κούφιες πλευρές προς τα πάνω. Αν είναι λοξά, κόψτε το κάτω μέρος ώστε να στέκονται όρθια.

Βήμα τέταρτο: Φτιάξτε τη γέμιση! Σε ένα μπολ, συνδυάστε το μαγειρεμένο ρύζι, το καστανό βόειο κρέας, 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας, τη σάλτσα Worcestershire, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση μέχρι το χείλος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα ιταλικά καρυκεύματα. Περιχύνουμε ως επικάλυψη
από τις γεμιστές πιπεριές.

Τέλος, ήρθε η ώρα του φούρνου. Ψήνουμε τις πιπεριές στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για μία ώρα. Αλείφετε κάθε πιπεριά με σάλτσα κάθε 15 λεπτά για να διατηρείται υγρή.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ενώ αυτή η συνταγή απαιτεί πράσινες πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές είναι πιο γλυκές, ενώ οι πράσινες είναι πιο ζουμερές. Αλλά υπάρχει κάτι στον συνδυασμό βοείου κρέατος, ρυζιού και ντομάτας που έχει εκπληκτική γεύση με πράσινες πιπεριές.

Θέλετε πιο μαλακές πιπεριές; Τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά πριν τα ψήσουμε! Εναλλακτικά, μπορείτε να ασπρίσετε τις πιπεριές σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά και να τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Μπορείτε ακόμη και να τα προμαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Απλά φροντίστε να τοποθετήσετε τις πιπεριές σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, πασπαλίστε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό στον πάτο του σκεύους. Αλλά αν προτιμάτε σφιχτά και τραγανά τρυφερά, δεν χρειάζεται να τα προμαγειρέψετε ή να τα ζεματίσετε.

Όλα είναι καλύτερα με το τυρί, συμπεριλαμβανομένων των γεμιστών πιπεριών. Γεμίστε τις πιπεριές σας με τριμμένο τυρί τσένταρ στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος και βάλτε τις ξανά στο φούρνο. Μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να κάνει φουσκάλες. Παράδεισος.

Για να μην στεγνώσουν οι πιπεριές, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να την προετοιμάσετε. Απλώς μαζεύουμε τις πιπεριές και τη γέμιση και βάζουμε στο ψυγείο. Μπορείτε να το ετοιμάσετε έως και μια μέρα νωρίτερα. Προσθέστε 10 λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος αν ψηθεί κατευθείαν από το ψυγείο.

Θέλετε μια πιο υγιεινή επιλογή; Χρησιμοποιήστε αλεσμένη γαλοπούλα και καστανό ρύζι, κινόα ή ρύζι κουνουπίδι αντί! Έχει εκπληκτική γεύση ενώ μειώνει μερικές θερμίδες.

Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε για να γίνει πιο τρυφερό.

Ενώ το πιάτο είναι ήδη ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να το σερβίρετε με σαλάτα ή σκορδόψωμο για να το κάνετε πιο χορταστικό. Είναι επίσης τέλειο για όταν έχετε καλεσμένους!

Χωρίς φούρνο; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να μαγειρέψετε τις πιπεριές σε αργή κουζίνα. Βάλτε τις πιπεριές σε μια αργή κουζίνα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 3 ½ έως 4 ώρες. Πανεύκολο.

Δώστε στις πιπεριές σας μια μεξικάνικη γεύση, αρωματίζοντάς τις με καρυκεύματα τάκο. Προσθέστε και μερικά μαύρα φασόλια στη γέμιση. Τελευταία, από πάνω τις πιπεριές με τσένταρ ή Monterey Jack.

Μπορείτε να ψήσετε και τις κορυφές από τις πιπεριές και να τις χρησιμοποιήσετε ως καπάκια για καλύτερη παρουσίαση.

Μπορείτε να προσθέσετε τα καρυκεύματα στο βόειο κρέας καθώς το σοτάρετε, αντί να το κάνετε κατά τη φάση προετοιμασίας της γέμισης. Με αυτόν τον τρόπο, το βοδινό κρέας παίρνει όλη τη γεύση καθώς το μαγειρεύετε.

Γεμίστε τη γέμιση με βασιλικό και ρίγανη πριν την ψήσετε για λίγη επιπλέον γεύση.

Αντί για σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το αληθινό; Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. 

Μπορείτε να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές έγκαιρα;

Ναι, σίγουρα μπορείς! Εάν επιλέξετε να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές εκ των προτέρων, θα ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής, αλλά παραλείψτε να προσθέσετε το τυρί από πάνω μέχρι να είστε έτοιμοι να τις ψήσετε.

Βάζετε τις πιπεριές στο ψυγείο μέχρι να τις ψήσετε. Γεμίστε με το τυρί και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, αλλά προσθέστε 10 λεπτά χρόνο μαγειρέματος.

Πώς να παγώσετε γεμιστές πιπεριές

Σε περίπτωση που έχετε υπολείμματα μετά το δείπνο, μοιράστε τις γεμιστές πιπεριές σας σε ατομικές μερίδες και τοποθετήστε τις σε αεροστεγή δοχεία.

Αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη και απολαύστε τα έως και 3 μήνες.

Όταν είστε έτοιμοι να ξαναζεστάνετε τις γεμιστές πιπεριές σας, μπορείτε να τις ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε σκεπασμένα στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ.

Μπορούν να γίνουν γεμιστές πιπεριές σε κατσαρόλα;

Ναι σίγουρα! Για να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές στο Crockpot ή το slow cooker, ψεκάστε το με μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σας μέσα.

Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-6 ώρες ή σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι πιπεριές σας. Περιμένετε να προσθέσετε τυρί μέχρι τα τελευταία 30 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος.

Τι να σερβίρετε με γεμιστές πιπεριές

Δεδομένου ότι αυτό το γεύμα είναι στη χορταστική πλευρά, οι γεμιστές πιπεριές συνδυάζονται καλύτερα με κάτι ελαφρύ.

Μπορείτε να φτιάξετε μια απλή συνοδευτική σαλάτα γεμάτη ανάμεικτα χόρτα και τις αγαπημένες σας επικαλύψεις. Τα σοταρισμένα χόρτα, όπως το σπανάκι, το λάχανο ή τα λαχανικά λειτουργούν επίσης καλά ως συνοδευτικό.

Αν θέλετε κάτι πιο χορταστικό, επιλέξτε μια πλευρά από ζεστό, μαγειρεμένο λευκό ρύζι, πολέντα ή πουρέ πατάτας.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *