Σπιτικά ατημέλητα Joes

Αυτά τα σπιτικά ατημέλητα Joes είναι ένα γρήγορο, εύκολο, αγαπημένο για την οικογένεια που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 30 λεπτά.

Πετάξτε τις κονσέρβες και δοκιμάστε αυτά τα παλιομοδίτικα ατημέλητα τζόες! Είναι μια απλή, κλασική συνταγή που σίγουρα θα σας θυμίσει τις παλιές καλές εποχές.

Μια μπουκιά από αυτό το νόστιμα ακατάστατο σάντουιτς θα σας μεταφέρει πίσω στην παιδική ηλικία. Και, καθώς είναι προσιτό και εύκολο στην κατασκευή του, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στη λωρίδα μνήμης οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Αυτός ο γλυκός και ο αλμυρός συνδυασμός είναι αυτός που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Και είναι πολύ καλύτερο από τις κονσέρβες, χωρίς όλα τα αμφισβητήσιμα συστατικά.

Γεμίστε το με ένα τσουρέκι, μερικά τουρσιά και έχετε ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο που είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν. Επιπλέον, τα υπολείμματα είναι για να πεθάνεις!

Πώς να φτιάξετε σπιτικά ατημέλητα τζάμπα

Αυτό είναι ένα φανταστικό πιάτο για να το μοιραστείτε με όλη την οικογένεια. Είναι γρήγορο, εύκολο, γευστικό και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να το φτιάξετε. Έτσι, ακόμα κι αν είστε απασχολημένοι, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα κλασικό δείπνο για να το απολαύσουν όλοι.

Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τον κιμά , το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αδειάστε τα υγρά.

Ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τη σάλτσα Worcestershire και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήστε τη σόμπα και Voila! Είναι έτοιμο να μπει στα ψωμάκια.

Στοιβάξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέατος σε ψημένα και βουτυρωμένα ψωμάκια. Περιχύνουμε με μια ωραία χοντρή φέτα τυρί Cheddar και ψήνουμε για ένα λεπτό να λιώσει. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Συστατικά

Με λίγα απλά υλικά, αυτή η ατημέλητη συνταγή joe είναι ιδανική για πολυάσχολες νύχτες.

Μοσχαρισιος ΚΙΜΑΣ. Το αστέρι του πιάτου είναι το κρέας. Εκτός από αλεσμένο κόντρα φιλέτο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλα κομμάτια βοείου κρέατος (όπως 85% βοδινό Angus). Η γαλοπούλα είναι μια καλή εναλλακτική και για όσους τρώνε υγιεινά!

Κρεμμύδι. Το κίτρινο κρεμμύδι είναι γεμάτο με γεύση. Ενώ είναι καλό από μόνο του, μπορείτε να το συνδυάσετε και με ψιλοκομμένο σέλινο για ακόμα περισσότερο ξύσμα. Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να ψιλοκόψετε γρήγορα και εύκολα τα λαχανικά.

Καστανή ζάχαρη. Αυτό είναι ένα από εκείνα τα «όχι και τόσο μυστικά» συστατικά που κάνουν τη διαφορά. Προσθέτει αρκετή γλυκύτητα για να κάνει αυτό το γεύμα πραγματικά λαμπερό.

Κέτσαπ & Μουστάρδα. Αγοράστε φυσικά ή βιολογικά για να αποφύγετε το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη και άλλα κρυμμένα συστατικά. Γι’ αυτό αγαπάμε το σπιτικό. Μπορούμε να το φτιάξουμε με φυσικά συστατικά.

Σάλτσα μπάρμπεκιου. Προσθέτει μια γλυκιά, πικάντικη γεύση που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Σάλτσα Worcestershire. Το όχι και τόσο μυστικό συστατικό στα πιο γευστικά ατημέλητα τζάμπα. Το καρύκευμα προέρχεται από την Αγγλία και είναι φτιαγμένο από ζυμωμένο υγρό. Φέρνει μια ωραία γεύση umami στο κρέας σας. Η Lea and Perrins είναι πάντα η πιο αξιόπιστη μάρκα.

Πιπεριά. Προτιμώ την πράσινη πιπεριά από την κόκκινη λόγω της αλμυρής γεύσης. Αλλά το πράσινο και το κόκκινο λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.

Σκόνη σκόρδου. Αλας. Πιπέρι. Αυτά τα κλασικά καρυκεύματα βοηθούν να αναδειχθεί η πλήρης γεύση σε αυτό το πιάτο.

Ψωμί κρούστα. Σερβίρεται καλύτερα βουτυρωμένο και φρυγανισμένο.

Τι να σερβίρετε με σπιτικά ατημέλητα Joes

Οι ατημέλητοι Joes μπορούν εύκολα να φτιάξουν ένα γεύμα μόνοι τους, αλλά εδώ είναι μερικά υπέροχα συνοδευτικά για να ξεπεράσετε τα πράγματα!

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μια καλή παλιά σακούλα πατατάκια. Η ελαφρότητα και η τραγανότητα κάθε τσιπ φέρνει μια ωραία ισορροπία στο μαλακό και χορταστικό σάντουιτς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρέας ακόμη και ως ντιπ! Μπορείτε επίσης να αντισταθμίσετε τις γεύσεις του κρέατος και των πατατών με μερικά πικάντικα και τραγανά τουρσιά άνηθου.

Η μακαρονοσαλάτα είναι κρεμώδης, δροσερή και συνδυάζεται τέλεια με ένα αλμυρό ατημέλητο joe.

Corn on the Cob. Σπάστε τη σαλιάρα και πάρτε μερικές χαρτοπετσέτες! Δεδομένου ότι τα ατημέλητα joes είναι ήδη υπέροχα ακατάστατα, γιατί να μην προσθέσετε στη διασκέδαση με λίγο καλαμπόκι. Ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο και αυτά τα δύο συνδυάζονται τέλεια.

Τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού είναι μια άλλη τέλεια πλευρά. Είναι γλυκά, αλμυρά και τραγανά, όλα ταυτόχρονα. Το μυστικό για να τα κάνετε ελαφριά και τραγανά; Καλαμποκάλευρο! 

Τα φασόλια φούρνου είναι ίσως το πιο εμβληματικό συνοδευτικό για τα ατημέλητα joes. Ίσως επειδή έχουν την ίδια κόκκινη απόχρωση ή ότι και οι δύο είναι γεμάτες γεύση, αλλά όπως και να έχει, είναι πάντα καλύτερα μαζί παρά χώρια. Απλώς καρυκεύστε τα φασόλια με καστανή ζάχαρη και κομμάτια μπέικον και είναι έτοιμα.

Καλύτερο ψωμί για Sloppy Joes

Οι προσωπικές μου επιλογές είναι είτε μπριός είτε κουλουράκι, αλλά κάθε ψωμί με κρούστα θα κάνει.

Όποιο ψωμί και να επιλέξετε, το πιο σημαντικό είναι να είναι φρυγανισμένο. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά, και κάνει τη διαφορά. Εάν δεν φρυγανίσετε το ψωμί, θα μουλιάσει πολύ γρήγορα. 

Για να φρυγανίσετε το ψωμί, ανάψτε τη φωτιά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το ψωμί και φρυγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν θέλετε να του δώσετε περισσότερη γεύση, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το βούτυρο. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να φτιάξετε βραβευμένα ατημέλητα τζάμπα.

Εάν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή, προσθέστε μερικά λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες. Υπόσχομαι ότι τα παιδιά σας δεν θα τα προσέξουν καν εκεί!

Εάν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε απλώς λίγη σκόνη τσίλι, κύμινο και σκόνη τσιποτλέ στο μείγμα.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο κρασί για να δώσετε στο κρέας σας λίγη οξύτητα. Μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμα να το σερβίρετε στα παιδιά καθώς το αλκοόλ θα εξατμιστεί καθώς μαγειρεύεται.

Παρακολουθήστε τη σάλτσα καθώς ψήνεται για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ωραίο, παχύρρευστο μείγμα. Δεν θέλετε να μειωθεί πολύ η σάλτσα γιατί θα καταλήξετε με ένα στεγνό ατημέλητο joe.

Συμπληρώστε με λίγο τσένταρ ή αμερικανικό τυρί για ένα επιπλέον νόστιμο σάντουιτς. Το λιωμένο είναι πάντα το καλύτερο φυσικά 🙂

Αν θέλετε το κρέας σας να έχει κρούστα όπως το μπιφτέκι, γυρίστε τη φωτιά σε δυνατή αντί για μέτρια προς δυνατή καθώς το ροδίζετε.

Όταν ξαναζεσταίνετε τα ατημέλητα τζάμπα, προσθέστε λίγη σάλτσα ντομάτας και νερό για να αποφύγετε να στεγνώσει η σάλτσα. 

Μπορείτε να κάνετε ατημέλητες τζόες σε ένα ποτ;

Σίγουρα μπορείς! Φροντίστε να ροδίσετε τον κιμά σε ένα τηγάνι και μετά να προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι. Μαγειρέψτε σε ΧΑΜΗΛΟ για περίπου 4-6 ώρες. Αν βιάζεστε, μαγειρέψτε στο HIGH για 2-3 ώρες.

Αυτή η έκδοση crockpot είναι hands-free και μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτές τις πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας. Απλά αφήστε το slow cooker να κάνει τη δουλειά!

Μπορώ να παγώσω το ατημέλητο Joe Meat;

Αυτή η ατημέλητη συνταγή joe κάνει φανταστικά ρέστα! Για να παγώσει, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μετά τοποθετήστε το κρέας σε αεροστεγές δοχείο. Καταψύξτε για έως και τρεις μήνες.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *