Πλούσιο και κρεμώδες ντρέσινγκ με μπλε τυρί

Το dressing με μπλε τυρί είναι ένα πλούσιο και κρεμώδες συνοδευτικό σε μια ποικιλία πιάτων, από πεταμένες σαλάτες μέχρι φτερούγες κοτόπουλου.

 Το dressing από το κατάστημα είναι βολικό, αλλά το να φτιάξετε το δικό σας dressing blue cheese είναι πολύ φθηνότερο, είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπλε τυριού θέλετε, όπως Gorgonzola ή Roquefort.

Το βουτυρόγαλα σε αυτή τη συνταγή δίνει στο ντρέσινγκ λίγο νόστιμο και η κρέμα γάλακτος και η μαγιονέζα το κάνουν παχύρρευστο και κρεμώδες. Είτε ντύνετε μια  wedge σαλάτα , σερβίρετε ένα πιάτο με φτερούγες Buffalo , είτε γαρνίρετε μια ψητή μπριζόλα, αυτό το dressing με μπλε τυρί είναι νικητής.

Υπόδειξη

Για το πιο κρεμώδες ντρέσινγκ μπλε τυριού με την καλύτερη γεύση, αφήστε το να μείνει στο ψυγείο για οκτώ ώρες πριν το σερβίρετε.

Ποια είναι τα συστατικά για το ντρέσινγκ με μπλε τυρί;

Το ντρέσινγκ με μπλε τυρί είναι εύκολο να γίνει, αν και η λίστα συστατικών μπορεί να φαίνεται λίγο μεγάλη με την πρώτη ματιά. Εδώ είναι τα βασικά συστατικά, καθώς και συμβουλές για την επιλογή τους.

Μπλε τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπλε τυριού θέλετε για να φτιάξετε αυτό το ντρέσινγκ—απλώς επιλέξτε ένα με τη γεύση που αγαπάτε.

Μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος και βουτυρόγαλα: Η μαγιονέζα, η ξινή κρέμα και το βουτυρόγαλα προσφέρουν κρεμώδη υφή, πλούτο και πικάντικη γεύση στο dressing σας. Η χρήση πλήρους λιπαρών εκδόσεων και των τριών θα δώσει στο ντύσιμό σας την καλύτερη γεύση και συνοχή.

Ζάχαρη: Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο συστατικό σε ένα αλμυρό dressing, μια μικρή ποσότητα ζάχαρης εξισορροπεί τις έντονες γεύσεις στο dressing.

Καρυκεύματα: Ένας συνδυασμός ξηρής σκόνης μουστάρδας, σκόνης σκόρδου, φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού, αλατιού και σάλτσας Worcestershire δίνει σε αυτό το dressing πολυπλοκότητα χωρίς να υπερισχύει του μπλε τυριού.

Αγαπημένα μπλε τυριά για αυτό το ντρέσινγκ

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός μπλε τυριού, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικές διαφορετικές επιλογές. Οποιοδήποτε από αυτά λειτουργεί καλά στο ντρέσινγκ μπλε τυριού, γι’ αυτό πειραματιστείτε για να βρείτε τα αγαπημένα σας.

Το αμερικάνικο μπλε τυρί , αν και ιστορικά δεν κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ποικιλίες, γίνεται δικό του. 

Μερικά φανταστικά που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν το Point Reyes Blue (Καλιφόρνια), το Hook’s Blue Paradise (Ουισκόνσιν), το Great Hill Blue (Μασαχουσέττες), το Oregon Blue (Όρεγκον) και το Bayley Hazen Blue (Βερμόντ) και το Maytag (Αϊόβα). Όλα αν αυτά είναι φτιαγμένα από αγελαδινό γάλα.

Η Gorgonzola κατάγεται από τη Βόρεια Ιταλία και είναι αγαπημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα και έχει την πιο ήπια γεύση από τα τρία πιο σημαντικά ευρωπαϊκά μπλουζ.

 Η Gorgonzola χρησιμοποιείται συχνά ως άλειμμα σε κράκερ λόγω του κρεμώδους χαρακτήρα της. Είναι επίσης καλό για λιώσιμο σε πιάτα ζυμαρικών και ριζότο .

Το Roquefort κατάγεται από τη νοτιοδυτική Γαλλία. Φτιάχνεται από πρόβειο γάλα, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα μπλε τυριά, και έχει την πιο δυνατή γεύση. Είναι απαλό και εύθρυπτο.

Ο Stilton προέρχεται από μία από τις τρεις βρετανικές κομητείες: Derbyshire, Leicestershire και Nottinghamshire.

 Παρασκευάζεται μόνο από τοπικό αγελαδινό γάλα και πρέπει να ανταποκρίνεται στα πρότυπα που ορίζουν τα διοικητικά συμβούλια για να πωληθεί ως Stilton. Είναι σχετικά σφιχτό για το μπλε τυρί και η έντασή του πέφτει μεταξύ ροκφόρ και Γκοργκοντζόλα.

Σερβίρετε τώρα…Ή αργότερα!

Μπορείτε να σερβίρετε το dressing blue cheese σας αμέσως αφού το ανακατέψετε ή αν έχετε χρόνο (και υπομονή!), αφήστε το περίπου 8 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε. 

Το dressing γίνεται πιο κρεμώδες με τον καιρό και οι γεύσεις αναμειγνύονται. Το dressing μπορεί επίσης να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

“Γρήγορο, απλό και εύκολο στην παρασκευή του. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που το δοκίμασα σε μια μπριζόλα που δεν περίμενα τις 8 ώρες ξεκούρασης, αλλά δεν είχε σημασία.

Το ντρέσινγκ ήταν υπέροχο! Το δοκίμασα και πάλι μετά από 8 ώρες και ήταν ακόμα πιο κρεμώδες και πιο απολαυστικό.” — Victoria Heydt

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2/3 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ξερή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher, ή για γεύση
  • 4 ουγγιές  μπλε τυρί , θρυμματισμένο

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.Το Spruce Eats

Χτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το βουτυρόγαλα, τη σάλτσα Worcestershire, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι.Το Spruce Eats

Μόλις ανακατευτεί καλά, ανακατέψτε το θρυμματισμένο μπλε τυρί. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. 

Το ντρέσινγκ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως ή για ακόμα καλύτερη γεύση, να το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρετε.Το Spruce Eats

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι αν χρειάζεται.Το Spruce Eats

Σερβίρετε με φτερούγες Buffalo, σαλάτα ή μπριζόλα. Απολαμβάνω.

Αποθήκευση

Το dressing blue cheese μπορεί να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *