Μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα

Χάρη στην πολυαναμενόμενη προσθήκη του σε latte στα καφέ μπαρ, γνωρίζουμε πόσο αγαπητό είναι το μπαχαρικό κολοκύθας. έχει το δικό του hashtag (#PSL) για να το αποδείξει. 

Αλλά οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το μπαχαρικό κολοκύθας (γνωστό και ως μπαχαρικό κολοκυθόπιτας) πολύ πριν γίνει βασικό φθινοπωρινό στο καφέ της περιοχής σας. 

Έτσι, είτε φτιάχνετε το δικό σας latte μπαχαρικών κολοκύθας στο σπίτι είτε θέλετε η κολοκυθόπιτα σας να ανταποκρίνεται στο έπακρο (και νόστιμο) για τις γιορτές, αυτό το σπιτικό μείγμα συνδυάζεται γρήγορα. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη τα συστατικά στη σχάρα μπαχαρικών σας.

Τι περιέχει το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας;

Το τυπικό μείγμα μπαχαρικών με κολοκυθόπιτα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει κανέλα , τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι – και όχι μια μυρωδιά από οτιδήποτε σχετίζεται με την κολοκύθα. 

Το μείγμα δίνει στην κολοκυθόπιτα σας (και σε άλλα αρτοποιήματα κολοκύθας) τα διακριτικά αρώματα του φθινοπώρου. Αυτή η συγκεκριμένη συνταγή μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και προσθέτει γαρύφαλλο για να βοηθήσει πραγματικά να ολοκληρώσει τη γεύση.

Το φρέσκο ​​είναι το καλύτερο

Ξεκινήστε με τα πιο φρέσκα μπαχαρικά που μπορείτε να βρείτε για καλύτερα αποτελέσματα. Ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή σούπερ μάρκετ έχουν μια μαζική ενότητα που περιλαμβάνει μπαχαρικά – ρωτήστε πόσο γρήγορα κινείται αυτό το απόθεμα.

 Οι πιθανότητες είναι ότι είναι πιο φρέσκο ​​και περιστρέφεται πιο γρήγορα από τα μπαχαρικά στο μέσο ράφι του παντοπωλείου. Για να μην αναφέρουμε ότι τα χύμα μπαχαρικά είναι συνήθως λιγότερο ακριβά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας

Προσθέστε μπαχαρικό κολοκύθας σε πίτες κολοκύθας , βάφλες, τηγανίτες, μάφινς, μπισκότα , όπως το πείτε. Λειτουργεί επίσης καλά αναμεμειγμένο με σιρόπι σφενδάμου στο πρωινό σας πλιγούρι (με μήλα σε φέτες, φυσικά) ή απλό ελληνικό γιαούρτι. 

Δοκιμάστε το σε ψητά λαχανικά ή προσθέστε σε σούπα με γλυκοπατάτα ή κολοκυθάκι . είναι ιδιαίτερα καλό με αυτά τα πορτοκαλί λαχανικά.

“Είναι σαν να πέφτεις σε βάζο! Αυτό το μείγμα είναι ζεστό, εύκολο στην παρασκευή του και εκπληκτικά ευέλικτο.

Μου άρεσε να φρυγανίζω ένα μάτσο πεκάν και αμύγδαλα με αυτό το μπαχαρικό κολοκύθας και λίγο μέλι. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να το βρω τέλεια ισορροπία μπαχαρικών, αλλά αυτή η συνταγή είναι πραγματικά σωστή». — Κάρα Κόρμακ

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.The Spruce/Cara Cormack

Χτυπάμε την αλεσμένη κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο μαζί σε ένα μικρό μπολ.The Spruce/Cara Cormack

Χρησιμοποιήστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή σας και αποθηκεύστε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *