Μοσχάρι και μπρόκολο

Μετακινηθείτε, Panda Express! Με αυτή την εύκολη συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας και μπρόκολο με ένα τηγάνι , μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας κινέζικο πιάτο οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα.

Το βόειο κρέας και το μπρόκολο είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα ελαφριά και υγιεινά πιάτα μπορούν επίσης να έχουν εκπληκτική γεύση. Τρυφερά και ζουμερά μοσχαρίσια και τραγανά μπλουζάκια μπρόκολου επικαλυμμένα με πηχτή, αλμυρή σάλτσα.

Αυτό το πιάτο είναι stir-fry στα καλύτερά του.

Λαχταριστό, θρεπτικό και αρκετή ώρα, το μοσχάρι και το μπρόκολο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ικανοποιήσετε την πείνα σας χωρίς ενοχές.

Μοσχάρι και μπρόκολο

Το βόειο κρέας και το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινέζικα πιάτα εδώ στις ΗΠΑ, και για καλό λόγο. Η ζουμερή μπριζόλα συν τραγανό μπρόκολο είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο. 

Και αυτή η σάλτσα; Είναι σε ένα δικό του πρωτάθλημα! Ο συνδυασμός σάλτσας σόγιας, σάλτσας στρειδιών, τζίντζερ, αμύλου καλαμποκιού και σησαμέλαιου δημιουργεί μια τόσο μοναδική, γλυκιά και αλμυρή γεύση.

Και είναι και πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε! Ένα τηγάνι είναι το μόνο που χρειάζεστε. Και μην ανησυχείτε, όλα τα υλικά για αυτή τη συνταγή μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ.

Συστατικά

Σάλτσα οστρακοειδών. Είναι ένα κοινό συστατικό στην ασιατική μαγειρική και δίνει στα πιάτα μια υπέροχη πυκνή συνοχή και αυθεντική γεύση.

Σησαμέλαιο. Ένα άλλο βασικό στοιχείο στην ασιατική μαγειρική. Εκτός από τη μοναδική γεύση, το άρωμά του είναι και μαγευτικό. 

Σάλτσα σόγιας. Μαζί με τη σάλτσα στρειδιών και το σησαμέλαιο, σχηματίζει αυτή τη χαρακτηριστική σάλτσα. Εάν θέλετε να ελέγξετε το νάτριο που πηγαίνει στο πιάτο, χρησιμοποιήστε σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Ζάχαρη. Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού για να εξισορροπήσει όλη αυτή την umaminess. 

άμυλο καλαμποκιού. Βοηθά να πήξει η σάλτσα και βοηθά να διατηρείται το βόειο κρέας τρυφερό και ζουμερό.

Μπριζόλα πλάγιας. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες ενάντια στους κόκκους. Η κορυφαία μπριζόλα κόντρα φιλέτο, η κορυφαία στρογγυλή μπριζόλα ή η μπριζόλα με τρίχες είναι καλές εναλλακτικές.

Τζίντζερ. Μόνο μια μικρή φέτα δίνει στο πιάτο ακόμα πιο ασιατική γεύση.

Μπρόκολο λουλούδια. Το φρέσκο ​​είναι το καλύτερο, αλλά και το κατεψυγμένο είναι εντάξει. Απλώς το ψήνουμε στα μικροκύματα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας πριν το ρίξουμε στο μείγμα.

Συμβουλές και κόλπα

Το βοδινό κρέας είναι προφανώς ένα βασικό συστατικό σε αυτό το πιάτο, οπότε θέλετε να πάρετε το καλύτερο είδος. Το καλύτερο βόειο κρέας για stir-fry είναι αυτό που είναι άπαχο και τρυφερό. 

Γι’ αυτό το flank steak είναι η καλύτερη επιλογή σας – είναι άπαχο αλλά τρυφερό και εύκολο στη μάσηση.

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε μια μπριζόλα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κορυφαία φιλέτο φιλέτο, κορυφαία στρογγυλή μπριζόλα ή μπριζόλα με τρίχες.

Εκτός από το να πάρεις το σωστό κρέας, πρέπει να το κόψεις και με τον σωστό τρόπο. Διαφορετικά, δεν θα έχετε αυτή την υπέροχη τρυφερή συνέπεια. Μην ανησυχείτε, είναι απλό. Δείτε πώς:

Παγώνουμε τη μπριζόλα για 30 λεπτά. Αυτό θα κάνει τον τεμαχισμό του πολύ πιο εύκολο! Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να το κόψετε σε λεπτές φέτες πάνω στον κόκκο.

Εάν δεν κόψετε σε φέτες, η μπριζόλα θα είναι πιθανότατα λαστιχένια.

Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Αυτό δεν θα του δώσει μόνο αυτή την ακαταμάχητη γεύση, αλλά το άμυλο καλαμποκιού στη σάλτσα θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσει την υγρασία του καθώς τηγανίζεται. 

Για να εξασφαλίσετε το πιο τρυφερό βοδινό κρέας, μαγειρέψτε τη μπριζόλα σε ένα ζεστό τηγάνι. Αυτό θα σφραγίσει όλους τους χυμούς του. Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι.

Διαφορετικά, το λάδι δεν θα είναι αρκετά καυτό για να ψηθεί η μπριζόλα. Θα καταλήξετε να μαγειρεύετε στον ατμό το κρέας αντί να το ψήνετε.

Όσο καλά είναι το μοσχαρίσιο κρέας και το μπρόκολο, το πιάτο δεν είναι καθόλου χορταστικό. Θα χρειαστείτε κάτι βαρύ και αμυλούχο για να το συνδυάσετε. 

Τίποτα δεν ολοκληρώνει ένα stir-fry καλύτερα από το βρασμένο λευκό ρύζι στον ατμό. Είναι απλό, αλλά σίγουρα χτυπάει το σημείο.

Το ρύζι απορροφά αυτή την πλούσια σάλτσα με umami, δίνοντάς σας ένα απίστευτα συναρπαστικό γεύμα.

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο μέρος για το βόειο κρέας και το μπρόκολο είναι αυτή η πηχτή, λαχταριστή σάλτσα. Αν θέλετε μια σάλτσα που θα κάνει το Panda Express να κάνει τα λεφτά του, ακολουθήστε αυτές τις εύκολες συμβουλές:

1. Μην αντικαταστήσετε τη σάλτσα σόγιας με τίποτα. Αυτό το χρυσαφένιο καρύκευμα έχει μια μοναδική αλμυρή γεύση που δεν μπορείτε να βρείτε σε κανένα άλλο συστατικό. 

2. Το σησαμέλαιο είναι άλλο ένα αδιαπραγμάτευτο. Δίνει στο stir fry αυτή την αυθεντική ασιατική γεύση, οπότε μην το παραλείψετε! 

3. Μόνο μια λεπτή φέτα φρέσκο ​​τζίντζερ θα κάνει. Δεν θέλετε να βάλετε πολύ, γιατί το τζίντζερ έχει τόσο έντονη γεύση! Αν το παρακάνετε, το τζίντζερ θα υπερνικήσει τη γεύση των υπολοίπων συστατικών.

4. Αυτή η συνταγή δίνει μια όμορφη, πηχτή σάλτσα. Αν θέλετε να είναι λίγο πιο αραιό, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό στο τελευταίο βήμα του μαγειρέματος.

Μπορούν να παρασκευαστούν το βόειο κρέας και το μπρόκολο εκ των προτέρων ;

Οπωσδηποτε! Το μοσχάρι και το μπρόκολο διατηρούνται καλά στο ψυγείο έως και 4 ημέρες. Φτιάξτε το το Σαββατοκύριακο, βάλτε το στο ψυγείο και απλώς ξαναζεσταθείτε όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε. 

Το μοσχάρι και το μπρόκολο είναι ένα υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό πιάτο, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών! Για μια προετοιμασία, τοποθετήστε το δροσερό ρύζι σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

Περιχύνουμε με το μοσχάρι και το μπρόκολο, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Απλώς φούρνο μικροκυμάτων όταν είστε έτοιμοι να φάτε.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *