Μαρτίνι σταγόνας λεμονιού

Το μαρτίνι με σταγόνα λεμονιού – που συχνά αποκαλείται απλά μια σταγόνα λεμονιού ή ένα κοκτέιλ σταγόνας λεμονιού – είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού μαρτίνι βότκας και το αποκορύφωμα των σύγχρονων μενού κοκτέιλ.

 Δημιουργήθηκε από τον μπάρμαν του Σαν Φρανσίσκο, Norman Jay Hobday τη δεκαετία του 1970, η σταγόνα λεμονιού, η οποία πήρε το όνομά της από τη σκληρή καραμέλα, έγινε τόσο δημοφιλής που ενέπνευσε μια σειρά από έτοιμα προς κατανάλωση μείγματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάγκη για μείγμα – η συνταγή είναι πολύ εύκολη και μια φρεσκοφτιαγμένη σταγόνα λεμονιού έχει πολύ καλύτερη γεύση από οποιαδήποτε εμφιαλωμένη εκδοχή του κοκτέιλ. 

Είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο ρόφημα και μια υπέροχη επιλογή όταν θέλετε ένα κοκτέιλ με λίγη γλύκα και μια νότα γλυκύτητας. Μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε για να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και να διασκεδάσετε προσθέτοντας άλλες γεύσεις όπως μούρα ή πορτοκάλι στο μείγμα.

Από τι είναι φτιαγμένη η σταγόνα λεμονιού;

Όπως πολλά από τα καλύτερα κοκτέιλ, η σταγόνα λεμονιού απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, τα οποία ανακινούνται μαζί πάνω από πάγο και χύνονται σε ένα ποτήρι μαρτίνι, συχνά με ζαχαρωμένο χείλος. Τα απλά ποτά όπως αυτό αξίζουν —και σχεδόν απαιτούν— τα καλύτερα συστατικά. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε.

Βότκα: Η βάση της σταγόνας λεμονιού είναι η βότκα , οπότε ξεκινήστε να φτιάχνετε το καλύτερο δυνατό κοκτέιλ, επιλέγοντας μια απαλή βότκα. Υπάρχουν πολλές φανταστικές premium βότκες ιδανικές για κοκτέιλ αυτού του διαμετρήματος. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές ωραίες φθηνές βότκες .

Limoncello (Προαιρετικό): Προσθέτοντας 1/2 ουγκιά από το ιταλικό λικέρ λεμονιού  limoncello  δίνει στη σταγόνα λεμονιού μια επιπλέον έκρηξη γλυκύτητας εσπεριδοειδών. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα λικέρ πορτοκαλιού όπως το Cointreau ή το Triple Sec στη θέση του limoncello, αλλά μπορείτε επίσης να κολλήσετε με βότκα.

Χυμός λεμονιού: Για την καλύτερη σταγόνα λεμονιού, επιλέξτε οπωσδήποτε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού .

Απλό σιρόπι: Απλό σιρόπι – ένα μείγμα ζάχαρης 1:1 διαλυμένη σε νερό – αφαιρεί την άκρη της βότκας και του χυμού λεμονιού. Το σπιτικό απλό σιρόπι είναι ο καλύτερος τρόπος. Εάν βρίσκετε το ρόφημα λίγο πολύ τάρτο, προσθέστε πιο απλό σιρόπι την επόμενη φορά. Ομοίως, αν είναι λίγο πολύ γλυκό για το γούστο σας, κόψτε το απλό σιρόπι.

Ζάχαρη σε κόκκους και μια σφήνα λεμονιού: Θα τα χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε το ποτήρι του κοκτέιλ με ζάχαρη για λίγη γλυκύτητα σε κάθε γουλιά.

Lemon Twist: Το lemon twist είναι η κλασική γαρνιτούρα για τη σταγόνα λεμονιού.

Πώς να κάνετε ένα Lemon Twist για να γαρνίρετε το κοκτέιλ σας

Το να κάνετε ένα lemon twist δεν είναι δύσκολο, αλλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Δείτε πώς να το κάνετε.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κανέλλας ή ένα κοφτερό μαχαίρι και κρατήστε σταθερά ολόκληρο το λεμόνι στο ένα χέρι.

Σκάψτε το μαχαίρι στη φλούδα, τόσο βαθιά ώστε να αποφύγετε το μεγαλύτερο μέρος του λευκού κουκούτσιου.

Με ομαλή κίνηση, κυλήστε τα φρούτα στο χέρι σας καθώς το μαχαίρι κόβει μια λεπτή λωρίδα φλούδας. Μπορείτε να σταματήσετε όποτε φτάσει στο επιθυμητό μήκος ή όταν κόβεται φυσικά.

Τυλίξτε τη φλούδα σε μια σφιχτή σπείρα και πιέστε την απαλά χωρίς να σπάσετε τη φλούδα. Η συστροφή θα χαλαρώσει μόλις απελευθερωθεί. κρατήστε το σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό για να διατηρήσετε μια ωραία σπείρα.

“Το μαρτίνι lemon drop είναι ένα κοκτέιλ που, αν και απλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο. Θα πρέπει να έχει γεύση σαν τάρτα λεμονάδας για ενήλικες (και ποιος δεν το θέλει αυτό;). Αυτή η συνταγή είναι τέλεια. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα και σωστά υλικά, μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε και να φτιάξετε μια στάμνα». — Σον Τζόνσον

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική , για στρίψιμο
  • Σφήνα λεμονιού , για στρίψιμο
  • 2 ουγγιές βότκα
  • 1/2 ουγγιά λιμοντσέλο
  • 1 ουγγιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1/2 έως 3/4 ουγγιάς απλό σιρόπι , για γεύση
  • Lemon twist , για γαρνίρισμα

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.The Spruce Eats / Qi Ai

Περιχύστε ένα ποτήρι κοκτέιλ με ζάχαρη: Τοποθετήστε τη ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο. Σκουπίστε μια φέτα λεμονιού γύρω από το ποτήρι για να βραχεί η επιφάνεια και μετά βουτήξτε τη στη ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη να στεγνώσει όσο ανακατεύετε το ρόφημα.The Spruce Eats / Qi Ai

Σε ένα κοκτέιλ σέικερ γεμάτο με πάγο, ρίξτε τη βότκα, το λιμοντσέλο (αν χρησιμοποιήσετε), το χυμό λεμονιού και το απλό σιρόπι.The Spruce Eats / Qi Ai

Ανακινήστε καλά .The Spruce Eats / Qi Ai

Σούρωσε στο γυαλί με στεφάνι.The Spruce Eats / Qi Ai

Γαρνίρουμε με ένα λεμόνι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *