Κατσαρόλα κοτόπουλου Cheesy Crack (Εύκολη & Ακαταμάχητη Συνταγή)

Αν λαχταράτε ένα χορταστικό, ζεστό και θρεπτικό πιάτο, μην ψάξετε πέρα ​​από αυτήν την κατσαρόλα με κρακ κοτόπουλο .

Αυτή η κατσαρόλα είναι η επιτομή του easy comfort food . Η προετοιμασία διαρκεί 5 λεπτά και τα υλικά είναι όλα εξαιρετικά οικονομικά και εύκολα προσβάσιμα.

Συσκευασμένο με κοτόπουλο, τυρί και κρέμα γάλακτος, είναι τόσο εθιστικό που θα θέλετε να γλείψετε το πιάτο. Έχει το όνομά του για κάποιο λόγο!

Είναι το τέλειο δείπνο σε ένα κρύο βράδυ, όταν το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε με τις πιτζάμες σας και να χαζέψετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Το απολαυστικό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι μια τέτοια προσπάθεια, και η κατσαρόλα με κρακ κοτόπουλο είναι απόδειξη.

Κοτόπουλο κατσαρόλα

Αυτή η κατσαρόλα έχει μια κρεμώδη και τυρώδη στρώση κοτόπουλου στο κάτω μέρος και χρυσοκαφέ τριμμένη φρυγανιά από πάνω.

Το συστατικό κοτόπουλου και τυριού αρωματίζεται με ξινή κρέμα, ντρέσινγκ ράντσο και κρέμα κοτόσουπας. Είναι κρεμώδες, υγρό και εξωφρενικά παρακμιακό.

Το τραγανό τραγανό από την κρούστα φρυγανιάς από πάνω προσφέρει υπέροχη αντίθεση στο τρυφερό κοτόπουλο. Μαζί, τα δύο στρώματα δημιουργούν μαγεία. 

Είναι τόσο απλό και είναι ιδανικό πιάτο για μέρες που τεμπελιάζεσαι να μαγειρέψεις. Τροφοδοτεί ένα πλήθος, για να εκκινήσει! Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς;Συστατικά

  • Ξινή κρέμα και τυρί – Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη γαλακτοκομικά για να φτιάξετε μια σούπερ κρεμώδη και απολαυστική κατσαρόλα.

Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή ελληνικό γιαούρτι για μια πιο υγιεινή επιλογή, αλλά το πλήρες σε λιπαρά θα δώσει την καλύτερη γεύση. 

Το τσένταρ έχει ωραία, έντονη γεύση και λιώνει όμορφα. Μοτσαρέλα, Swiss, Colby Jack και άλλα λιωμένα τυριά θα λειτουργήσουν επίσης.

Κόψτε μόνοι σας το τυρί για καλύτερα αποτελέσματα. Το προτριμμένο τυρί δεν λιώνει τόσο πολύ γιατί περιέχει ένα αντισυσσωματικό συστατικό.

Ranch Seasoning and Salad Dressing Mix – Αυτό το ξηρό μείγμα δίνει στην κατσαρόλα την καλύτερη γεύση. Ο υπέροχος συνδυασμός βοτάνων και καρυκευμάτων προσφέρει μια γήινη και πικάντικη αντίθεση με το κατά τα άλλα καθαρά κρεμώδες πιάτο. 

Αυτή η συνταγή είναι υπέροχη με το Hidden Valley, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μάρκα θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας! Ένα ξηρό μείγμα ράντσο αποτελείται από σκόνη κρεμμυδιού, νιφάδες κρεμμυδιού, άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο, σκόνη, αποξηραμένα σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. 

Cream Of Chicken Soup – Προσθέτει ακόμα περισσότερη κρεμώδη υφή στο πιάτο.

Μπέικον – Η τραγανότητά του προσφέρει μια υπέροχη αντίθεση με την υγρή και τρυφερή κατσαρόλα. Δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού αυτές τις υπέροχες αλμυρές-καπνιστές γεύσεις! Μαγειρέψτε μόνοι σας το μπέικον ή προμηθευτείτε κομμάτια μπέικον από το κατάστημα.

Κοτόπουλο – Τα στήθη κοτόπουλου ή οι μηροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλα λειτουργούν και τα δύο. Μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο μόνοι σας ή απλά να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που έχει απομείνει ! Το ψητό, το ψητό κοτόπουλο ή το ψητό κοτόπουλο προσθέτουν ακόμη περισσότερη προσωπικότητα και γεύση στην κατσαρόλα.

Panko Breadcrumbs or Crushed Crackers – Δίνουν στην κατσαρόλα μια συγκλονιστική τραγανή γεύση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και κρακεράκια Ritz για ένα ακόμα πιο τυρί πιάτο.

Λιωμένο βούτυρο – Αναμιγνύεται με τριμμένη φρυγανιά για να προσθέσει πλούτο και γεύση. 

Συμβουλές για να φτιάξετε την καλύτερη κατσαρόλα κοτόπουλου

Ορισμένες συνταγές απαιτούν να καλύπτετε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο κατά το ψήσιμο. Αυτό γίνεται για να μην μαυρίσει υπερβολικά η κορυφή. Αλλά αφήνοντάς το ακάλυπτο, θα εξασφαλίσετε ότι η κορυφή θα είναι εξαιρετικά τραγανή. Εξαρτάται εντελώς από εσάς.

Αυτή η κατσαρόλα είναι 100% βρώσιμη ακόμα κι αν δεν την ψήσετε, αρκεί το κοτόπουλο που χρησιμοποιείτε να είναι εντελώς ψημένο.

Παραλλαγές

Κάντε την κατσαρόλα ακόμα πιο νόστιμη προσθέτοντας ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ξινή κρέμα και σούπα κοτόπουλου για να επικαλύψετε και να υγράνετε τέτοιες προσθήκες.

Εάν προσθέτετε ζυμαρικά, χρησιμοποιήστε μακαρόνια ή οποιαδήποτε μίνι ή μεσαίου κελύφους noodles όπως πένες, παπιγιόν ή ριγκατόνι .

Αντί για κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε υπολείμματα γαλοπούλας . Τα κομμάτια ζαμπόν και θρυμματισμένου λουκάνικου λειτουργούν καλά επίσης.

Κάντε το πιο θρεπτικό με λαχανικά. Οι πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το μπρόκολο, το σπανάκι και τα σπαράγγια λειτουργούν τέλεια. Απλά φροντίστε να στραγγίζετε καλά τα λαχανικά, ειδικά αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Τα λαχανικά που δεν στραγγίζονται θα κάνουν μια ρευστή κατσαρόλα.

Προσθέστε περισσότερα καρυκεύματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την κατσαρόλα δική σας. Δοκιμάστε ιταλικά, Taco ή ακόμα και καρυκεύματα Cajun για να κάνετε τις γεύσεις πιο τολμηρές και καλύτερες. 

Πώς να αποθηκεύσετε και να καταψύξετε τα υπολείμματα κατσαρόλας κοτόπουλου

Αυτή η κατσαρόλα κοτόπουλου θα διατηρηθεί καλά στο ψυγείο για έως και 4 έως 5 ημέρες. Φροντίστε να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη.

Χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων για να το ξαναζεστάνετε. Εάν η κατσαρόλα είναι πιο στεγνή από πριν, τη μεταφέρετε σε ένα τηγάνι και ψήστε τη πάνω από τη φωτιά. Προσθέστε λίγο γάλα ή κρέμα κοτόπουλου. Αυτό θα πρέπει να το κάνει πάλι υγρό και κρεμώδες.

Η κατσαρόλα παγώνει επίσης όμορφα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το πιάτο που χρησιμοποιείτε είναι φιλικό προς την κατάψυξη. Καλύψτε το σκεύος καλά με πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο και παγώστε το για έως και 2 μήνες. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε σε μικρότερες μερίδες για ευκολότερη ανάκτηση, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες.

Το ξαναζεσταίνετε στο φούρνο για 1 ώρα στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Δεν θα χρειαστεί να το ξεπαγώσετε εκ των προτέρων. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε γάλα ή περισσότερη σούπα κοτόπουλου, εάν λίγη από τη σάλτσα εξατμιστεί κατά την αναθέρμανση.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *