Εύκολη συνταγή για κέικ με καβούρια

Αυτή η εύκολη συνταγή για κέικ με καβούρια έχει μόλις 7 απλά υλικά. Είναι γεμάτο με κομμάτια ζουμερού κρέατος καβουριών, αλμυρά καρυκεύματα και νιφάδες φρυγανιάς.

Και η συνταγή είναι τόσο εύκολη!

Τα κέικ με καβούρια ξεκίνησαν ως βασικό πιάτο στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια, αλλά έχουν γίνει διάσημα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το αγαπημένο της οικογένειας είναι γεμάτο με γλυκό και τρυφερό κρέας καβουριών, Old Bay Seasoning και τριμμένη φρυγανιά.

Είτε είναι τηγανητά, ψημένα, ψητά ή ψητά στη σχάρα, το τελικό προϊόν είναι ένα μαλακό και ξεφλουδισμένο κέικ για το οποίο πρέπει να πεθάνεις.

Πίστευα ότι τα κέικ με καβούρια ήταν εξαιρετικά φανταχτερά και δύσκολο να τα φτιάξεις. Αλλά είναι εκπληκτικά απλά!

Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας για να φτιάξετε μόνοι σας αυτές τις εύκολες τούρτες με καβούρια; Λοιπόν, ήρθατε στο σωστό μέρος.ΑποθηκεύσετεΟ καλύτερος τύπος κρέατος καβουριού για χρήση σε κέικ καβουριών

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη κρέατος καβουριών; Όπως κάθε συνταγή, το κλειδί για ένα υπέροχο γεύμα ξεκινά με τα καλύτερα υλικά.

Εδώ είναι τα 4 διαφορετικά είδη κρέατος καβουριών και ποια πρέπει να επιλέξετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κέικ καβουριών!

Το πρώτο είναι το κρέας από καβούρια. Έχει υπόλευκη απόχρωση και συλλέγεται από τους μύες των πτερυγίων του κολυμβητή του καβουριού. Δεδομένου ότι τα καβούρια έχουν μόνο δύο μύες πτερυγίων, απαιτούνται ΠΟΛΛΑ καβούρια για να σχηματιστεί μια μερίδα αυτού του κρέατος καβουριών. Επομένως, μην εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο ακριβό είναι αυτό το κρέας! Είναι εκπληκτικά νόστιμα, ωστόσο, και μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή ως επικάλυψη σαλάτας.

Ακολουθεί το σβώλο κρέας καβουριών. Έχει την ίδια απόχρωση με το jumbo, αν και λίγο μικρότερο. Είναι γεμάτο γεύση, προέρχεται από το σώμα ενός καβουριού και αποτελεί ένα εξαιρετικό κέικ με καβούρια! Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τρίτο στη λίστα είναι το κρέας καβουριού με πτερύγια ή νιφάδες . Συλλέγεται επίσης από το σώμα του καβουριού, αλλά περιλαμβάνει επίσης μερικά κομμάτια κρέατος. Όσο για τη συνοχή του, είναι λίγο πιο ξεφλουδισμένο από το jumbo. Συνδυάστε μερικές μερίδες ράχης με σβώλους κρέατος και θα έχετε τον καλύτερο συνδυασμό κρέατος καβουριού για το καβούρι σας.

Τελευταίο είναι το κρέας των νυχιών. Έχει πιο σκούρα απόχρωση από τα υπόλοιπα στη λίστα. Το νύχι δεν είναι τόσο γλυκό, αλλά σίγουρα πιο γευστικό. Είναι το πιο προσιτό από όλα τα κρέατα καβουριών και είναι τέλειο για μαγειρευτά και σούπες.

Όσο για την ποικιλία καβουριών, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μπλε καβούρια φτιάχνουν τα καλύτερα κέικ με καβούρια. Έχουν αυτή την ακαταμάχητη βουτυρώδη γεύση που κανένα άλλο καβούρι δεν διαθέτει.

Ωστόσο, κάποιοι προτιμούν τα γιγάντια καβούρια Dungeness της δυτικής ακτής. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είναι τόσο η ποικιλία των καβουριών όσο η φρεσκάδα που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Επομένως, ρωτήστε πάντα τον μπακάλικο σας πού μπορείτε να βρείτε το πιο φρέσκο ​​κρέας καβουριών στο κατάστημά του.

Το κρέας καβουριού χωρίς το κέλυφος πωλείται συνήθως μαγειρεμένο και έτοιμο για κατανάλωση.

Σπάνια θα βρείτε καταστήματα που τα προσφέρουν ωμά.

Κάποιοι τα πωλούν σε κονσέρβα, ενώ άλλοι τα πωλούν κατεψυγμένα, και κανένα από τα δύο δεν είναι ιδανικό για καβούρια. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι φρέσκο ​​κρέας καβουριού στο ψυγείο. 

Επίσης, φροντίστε να προμηθευτείτε αυτά που φέρουν την ετικέτα “φρέσκα διαλεγμένα” ή “διαλεγμένα με το χέρι”. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας του καβουριού είναι (σχεδόν πάντα) απαλλαγμένο από κελύφη και χόνδρο.

Συστατικά

Εκτός από το κρέας καβουριού, αυτή η συνταγή για κέικ με καβούρια απαιτεί βασικά υλικά για το ντουλάπι. 

Κρέας καβουριού. Ενώ άλλες συνταγές συνιστούν τον τεμαχισμό του κρέατος, μην το κάνετε! Πιστέψτε με, τα καβουροκέικ σας θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση με σβόλους! 

Τριμμένη φρυγανιά. Χρησιμεύουν ως γέμιση των κέικ. Προτιμώ τα ψίχουλα panko γιατί δίνουν στα καβουροκέικ μια ωραία, τραγανή υφή. Εκτός από την ψίχα ψωμιού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα κράκερ.

Αυγό. Άλλο ένα σημαντικό συνδετικό συστατικό στα κέικ με καβούρια. 

ΦΡΕΣΚΟ μαϊντανό. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​μαϊντανό. Πιστέψτε με, θα γευτείτε τη διαφορά.

Old Bay Seasoning. Μην το αντικαταστήσετε με κανένα άλλο καρύκευμα γιατί είναι αυτό που δίνει στα κέικ με καβούρια Maryland τη χαρακτηριστική τους γεύση.

Μαγιονέζα. Το Mayo χρησιμεύει επίσης ως συνδετικό, οπότε μην αφήνετε αυτό το συστατικό έξω σε περίπτωση που δεν είστε λάτρης. Μην ανησυχείτε, γιατί δεν θα παρατηρήσετε ούτε μια μικρή νότα μαγιονέζας μόλις ψηθούν τα καβούρια. Θα βοηθήσει ακόμη και να αναδείξει ακόμη περισσότερο την παραδεισένια γεύση του κρέατος του καβουριού. Αλλά αν πραγματικά δεν αντέχετε μαγιονέζα, το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα καλό υποκατάστατο.

Τριμμένη ξερή μουστάρδα. Εάν δεν το έχετε στη διάθεσή σας, η μουστάρδα Dijon λειτουργεί καλά επίσης. 

Τι να σερβίρετε με καβουροκέικ

Σίγουρα, τα καβούρια είναι απολαυστικά από μόνα τους. Αλλά μπορείτε να μετατρέψετε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές σε ένα αξέχαστο γεύμα συνδυάζοντάς τις με οποιαδήποτε από τις παρακάτω πλευρές.

Μια απλή πράσινη σαλάτα με κρεμώδες ή βινεγκρέτ ντρέσινγκ είναι ένας δροσιστικός τρόπος για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Η ελαφρότητα της σαλάτας θα εξισορροπήσει τον πλούτο των κέικ καβουριών.

Αν θέλετε κάτι πιο χορταστικό, σερβίρετε τα καβουροκέικ με λίγο καλαμποκάλευρο . Είναι απαλά και γλυκά, ακριβώς όπως τα καβουράκια, γι’ αυτό ακριβώς και τα δύο κάνουν ένα φανταστικό ζευγάρι.

Θέλετε κάτι αναζωογονητικό στο πλάι; Η κρεμώδης λαχανοσαλάτα είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό συνοδευτικό που ταιριάζει πολύ με όλα σχεδόν τα θαλασσινά, ειδικά τα καβούρια.

Για να το φτιάξετε, συνδυάστε μια σακούλα προ-τριμμένη σακούλα μείγματος λαχανοσαλάτας, ηλιόσπορους, κρεμώδες dressing σαλάτας και ζάχαρη. Περιχύστε με ντρέσινγκ από λευκό ξύδι.

Συμβουλές και κόλπα για εύκολες τούρτες με καβούρια

Μην ανακατεύετε υπερβολικά τα συστατικά, γιατί το κρέας του καβουριού θα σπάσει. Διπλώστε απαλά και αργά τα υλικά μεταξύ τους για να διατηρήσετε ανέπαφα όλα τα λαχταριστά κομμάτια.

Πριν σχηματίσετε τα μπιφτέκια με καβούρι, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολο να σχηματιστούν και επίσης θα αποτρέψει την αποσύνθεση τους.

Για τα καλύτερα κέικ καβουριών, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​κρέας καβουριών και Old Bay Seasoning. Τα σωστά συστατικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτά τα δύο είναι το «μυστικό» όταν πρόκειται να φτιάξεις πραγματικά υπέροχα κέικ με καβούρια!

Πώς να φτιάξετε τούρτες με καβούρια

Σου υπόσχομαι; δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν.

Πρώτα, συνδυάστε το κρέας καβουριών, την ψίχα ψωμιού, το Old Bay Seasoning και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Αλλά μην το ανακατεύετε υπερβολικά. Το κρέας του καβουριού πρέπει να είναι σβολιασμένο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό. 

Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα των αυγών στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

Πλάθουμε από το μείγμα 8 μπουρεκάκια (μία μερίδα είναι δύο το καθένα) και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα επιτρέψει στα κέικ καβουριών να σφίξουν και θα αποτρέψει το σκάσιμο ή το σπάσιμο τους στο τηγάνι.

Ζεσταίνουμε 1/3-1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 3-5 λεπτά ανά πλευρά, (ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).

Ορίστε! Θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε κέικ καβουριών που είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά και υγρά εσωτερικά.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *