Εύκολη παρμεζάνα κοτόπουλου

Η παρμεζάνα κοτόπουλου, ή παρμεζάνα, όπως μπορείτε να τη δείτε σε αμέτρητα μενού ιταλοαμερικανικών εστιατορίων, είναι σε μεγάλο βαθμό ένα αμερικάνικο πιάτο που έχει ρίζες στην ιταλική διασπορά της Ανατολικής Ακτής. 

Είναι εμπνευσμένο από την παρμεζάνα μελιτζάνας (μελιτζάνα ψημένη σε σάλτσα ντομάτας και τυρί) και την cottoleta (τηγανητό παναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο κρέας που σερβίρεται με σάλτσα). Το πιάτο που προκύπτει είναι ο τέλειος συνδυασμός τραγανού παναρισμένου κοτόπουλου, πλούσιας τυρώδης καλοσύνης και πικάντικης σάλτσας ντομάτας.

Πώς να φτιάξετε παρμεζάνα κοτόπουλου

Η παρμεζάνα κοτόπουλου ξεκινά με στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα, τα οποία είναι ελαφρώς πεπλατυσμένα για να ενθαρρύνουν το ομοιόμορφο μαγείρεμα. Στη συνέχεια το κοτόπουλο πανάρεται με ψιλή τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζεται στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. 

Τα ροδισμένα στήθη κοτόπουλου είναι φωλιασμένα σε σάλτσα ντομάτας και καλύπτονται με μοτσαρέλα πριν από το ψήσιμο για να αναζωογονήσουν την τελειότητα του φαγητού.

Γιατί τα στήθη κοτόπουλου πρέπει να είναι πεπλατυσμένα;

Επειδή τα σύγχρονα στήθη κοτόπουλου είναι πολύ μεγάλα, τείνουν να μαγειρεύονται ανομοιόμορφα, με το εξωτερικό να παραψηθεί μέχρι τη στιγμή που το εσωτερικό του στήθους φτάσει σε μια ασφαλή θερμοκρασία. 

Το να ισιώσετε ελαφρά το στήθος με σφυρί ή πλάστη ενθαρρύνει το γρήγορο, ομοιόμορφο μαγείρεμα. Εάν αυτή η διαδικασία σας εκφοβίζει, μπορείτε να κόψετε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση οριζόντια ή να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να πεταλουδίσει ή να κόψει τα στήθη κοτόπουλου σε κοτολέτες .

Τι περιέχει η παρμεζάνα κοτόπουλου;

Η παρμεζάνα κοτόπουλου είναι ένα πολύ απλό πιάτο με λίγα υλικά, ειδικά αν αναζητάτε σάλτσα από το κατάστημα. Τα κύρια συστατικά είναι στήθη κοτόπουλου, τριμμένη φρυγανιά, σάλτσα ντομάτας και τυριά μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Χρησιμοποιούμε σάλτσα σε βάζο εδώ για να φτιάξουμε αυτό το βραδινό γεύμα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αν έχετε χρόνο.

Πιο εύκολη, πιο γρήγορη πάρμα κοτόπουλου

Για να βοηθήσετε να πάρετε το δείπνο στο τραπέζι λίγο πιο γρήγορα, λάβετε βοήθεια από το μπακάλικο. Πάρτε ένα βάζο με σάλτσα ζυμαρικών και λίγη προ-ωριμασμένη φρυγανιά για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας!

Πώς να σερβίρετε παρμεζάνα κοτόπουλου

Σερβίρετε αυτή την εύκολη παρμεζάνα κοτόπουλου με μια πλευρά σκορδόψωμο και μια απλή πράσινη σαλάτα ή λαμπερή και πικάντικη σαλάτα εσπεριδοειδών για ένα υγιεινό καθημερινό γεύμα. Τα υπολείμματα μπορούν να ζεσταθούν και να σερβιριστούν σε ρολά hoagie με χόρτα.

Συμβουλές συνταγής

Όταν ισιώνετε τα στήθη κοτόπουλου, χρησιμοποιήστε μια σταθερή, αλλά με ματιά κίνηση αντί για δυνατά χτυπήματα. Το να βγάζετε τις απογοητεύσεις σας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ελκυστικό, αλλά θέλετε να εξομαλύνετε το σχήμα του κρέατος και να το κάνετε λίγο πιο αραιό, όχι να το χτυπάτε σε πολτό.

Δοκιμάστε την καρυκευμένη τριμμένη φρυγανιά σας πριν τη χρησιμοποιήσετε για να βυθίσετε το κοτόπουλο. Εάν είναι πολύ ήπια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή ιταλικά καρυκεύματα για να ενισχύσετε τη γεύση.

 Θυμηθείτε: η τριμμένη φρυγανιά πρέπει να έχει λίγο πολύ αλμυρή και γευστική γεύση από μόνη της γιατί η γεύση θα αραιωθεί στα στήθη κοτόπουλου.

Μην βιαστείτε να ροδίσετε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Το λάδι πρέπει να είναι σε μέτρια θερμοκρασία διαφορετικά κινδυνεύετε να κάψετε το πανάρισμα.

“Αν ψάχνετε για ένα εύκολο, αλλά ανακουφιστικό δείπνο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, αυτό είναι. Δύο έξυπνες συντομεύσεις το καθιστούν αρκετά απλό για μια εβδομάδα: σάλτσα από το κατάστημα αντί για σπιτική, καθώς και καρυκευμένη τριμμένη φρυγανιά για να μην Τα πεπλατυσμένα στήθη κοτόπουλου διατήρησαν το ζουμερό τους ακόμα και μετά το ψήσιμο και το όλο πράγμα ήταν τέλειο με μια πλευρά ζυμαρικών.” — Πάτι Λι

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, περίπου 1 1/2 κιλό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρυκευμένη φρυγανιά, κατά προτίμηση με ιταλική γεύση
  • Ελαιόλαδο
  • 8 φέτες τυρί μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας
  • 1 ( 24 ουγκιές) βάζο σάλτσα ζυμαρικών
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 8 ουγγιές σπαγγέτι ή λιγκουίνι

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 350 F.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε φύλλα πλαστικής μεμβράνης και χτυπήστε απαλά σε πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη ή την επίπεδη πλευρά ενός σφυρί κρέατος.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αυγό και το γάλα.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Τοποθετήστε την καρυκευμένη φρυγανιά σε ένα διαφορετικό φαρδύ και ρηχό μπολ.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Βουτήξτε τα πεπλατυσμένα στήθη κοτόπουλου στο μείγμα γάλακτος και αυγού και στη συνέχεια στην καρυκευμένη τριμμένη φρυγανιά, γυρνώντας το κάθε κομμάτι για να καλυφθεί ομοιόμορφα.The Spruce / Τζούλια Χάρτμπεκ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ένα τηγάνι σοτάρετε 1 ίντσα ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί (αν βουτήξετε μια γωνία από ένα παναρισμένο στήθος κοτόπουλου στο λάδι, θα πρέπει να ροδίσει ζωηρά).

 Προσέξτε να μην το κάψετε, καθώς το ελαιόλαδο επιτυγχάνει το σημείο καπνού αρκετά γρήγορα.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Ροδίζουμε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας των ζυμαρικών στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω και χρησιμοποιήστε 7 φέτες μοτσαρέλα για να καλύψετε το κοτόπουλο.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα το κοτόπουλο και το τυρί. Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί παρμεζάνα. Κόψτε την υπόλοιπη φέτα μοτσαρέλα σε κομμάτια και σκορπίστε από πάνω. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, μαγειρέψτε τα μακαρόνια ή τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό που βράζει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε καλά.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά, το ψωμί και μια πεταμένη πράσινη σαλάτα.The Spruce Eats / Τζούλια Χάρτμπεκ

Τρόπος αποθήκευσης

Βάλτε στο ψυγείο την παρμεζάνα κοτόπουλου που περισσεύει σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά σε φούρνο 350 F, φούρνο τοστιέρα ή φριτέζα αέρα ή φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *