Εύκολη μακαρονοσαλάτα με αυγό

Είτε πρόκειται να πάτε είτε να φιλοξενήσετε ένα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή είτε απλά θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο συνοδευτικό για δείπνο, η κρεμώδης μακαρονοσαλάτα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται με βραστά αυγά (το όχι και τόσο μυστικό συστατικό!), ψιλοκομμένα λαχανικά και ένα πεντανόστιμα καρυκευμένο dressing μαγιονέζας.

Σκεφτείτε το καθώς τα διαβολικά αυγά συναντούν τη μακαρονοσαλάτα στο απόλυτο καλοκαιρινό συνοδευτικό.

Τι χρειάζεστε για την τελειότητα της κρεμώδης σαλάτας με μακαρόνια

Ζυμαρικά με μακαρόνια: Τα μακαρόνια με τον αγκώνα είναι η κλασική επιλογή για αυτή τη σαλάτα, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μικρά ζυμαρικά αν θέλετε. Το φλιτζάνι ξηρά μακαρόνια που απαιτείται στη συνταγή θα πρέπει να δώσει περίπου 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά. Αν επιλέξετε διαφορετικό σχήμα, προσαρμόστε ανάλογα ώστε να αποδώσουν 2 φλιτζάνια.

Σκληρά βραστά αυγά: Τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά ενισχύουν τον πλούτο και την κρεμώδη υφή αυτής της σαλάτας μακαρονιών. Φροντίστε να ανακατέψετε καλά τον κρόκο στο dressing.

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σέλινο: Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλινο προσθέτουν γεύση στη σαλάτα και το τραγανό τους δίνει μια ευπρόσδεκτη αντίθεση με την κρεμώδη υφή των άλλων συστατικών.

Μαγιονέζα: Για την πιο πλούσια, πιο κρεμώδη σαλάτα μακαρονιών, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αρκετή μαγιονέζα – ξεκινήστε με 1/3 φλιτζάνι σε αυτή τη συνταγή και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερη όσο χρειάζεται αφού ανακατέψετε τα συστατικά και ξανά αφού κρυώσετε.

Ζάχαρη: Ενώ η ζάχαρη μπορεί να φαίνεται σαν ένα εκπληκτικό συστατικό σε μια αλμυρή σαλάτα, η γλυκύτητα εξισορροπεί την οξύτητα του ξιδιού. Συμβουλή: Μετρήστε τη ζάχαρη πριν το ξύδι για να χρησιμοποιήσετε την ίδια μεζούρα και για τα δύο υλικά.

Ξίδι: Λίγο λευκό ξίδι ή μηλόξυδο προσθέτει μια ευχάριστη τρυφερότητα στο ντρέσινγκ και το βοηθά να αραιώσει ελαφρώς, ώστε να καλύψει καλά τα μακαρόνια.

Μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι: Η έτοιμη κίτρινη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι ενισχύουν τη γεύση στο ντρέσινγκ. Και, σε συνδυασμό με τον κρόκο του αυγού, η μουστάρδα δίνει μια υπέροχη κίτρινη απόχρωση στο ντρέσινγκ. Ακριβώς όπως με τη ζάχαρη και το ξύδι, μετρήστε το αλάτι πριν τη μουστάρδα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κουτάλι και για τα δύο υλικά.

Πώς να αποφύγετε τα μούχλα ζυμαρικά

Φροντίστε να μην παραβράσετε τα ζυμαρικά για να μην μαλακώσουν στη σαλάτα και ξεπλύνετε με δροσερό τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν μετά το μαγείρεμα – κρυώνοντας εντελώς τα ζυμαρικά θα τα βοηθήσετε να μην απορροφήσουν πολύ το ντρέσινγκ.

Τι να σερβίρετε με μακαρονοσαλάτα

Η μακαρονοσαλάτα είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για μπάρμπεκιου κοτόπουλο , χοιρινό κρέας και καπνιστά κρέατα . Απλά προσθέστε ψημένα φασόλια και λαχανοσαλάτα για να ολοκληρώσετε την εικόνα. Το λατρεύω επίσης μαζί με σάντουιτς και τηγανητό κοτόπουλο . Μπορεί επίσης να αποτελέσει βάση για ένα ελαφρύ γεύμα όταν προστίθεται κονσέρβα τόνου ή μαγειρεμένο κοτόπουλο.

“Αυτή είναι μια εύκολη και πραγματικά κλασική σαλάτα μακαρονιών – ακριβώς αυτό που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία στη Βόρεια Καρολίνα. Έχει ακριβώς τη σωστή ισορροπία κρεμώδους υφής από το μαγιονέζα και το αυγό και τραγανότητα από τα κρεμμύδια και το σέλινο. Ήταν υπέροχο με μπάρμπεκιου.” –  Μέγκαν Ο. Στάιντραγκερ

Μια σημείωση από τον ελεγκτή συνταγών μας

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μακαρόνια αγκώνα
  • 2 αυγά βραστά , ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα, συν περισσότερη για γεύση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ή ξύδι μηλίτη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι , ή για γεύση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι , για γεύση

Βήματα για να το φτιάξετε

Συγκεντρώστε τα υλικά. The Spruce Eats

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει τελείως.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. The Spruce Eats

Προσθέστε τα κρυωμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουν τα μακαρόνια. Καλύψτε όλα τα κομμάτια ζυμαρικών ομοιόμορφα με το dressing. The Spruce Eats

Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα και προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα όπως χρειάζεται. 

Σκεπάζετε και κρυώνετε τη μακαρονοσαλάτα για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε. Λίγο πριν το σερβίρετε, δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα και προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα εάν χρειάζεται.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *